Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Χασάπη γράμματα!

Χτες λοιπόν το βράδυ είπα να δω πριν από τον βραδινό ύπνο ένα ακόμη επεισόδιο της σειράς CSI:NY, το τελευταίο που είχα και υπότιτλους και στην συνέχεια να κατεβάσω τους υπότιτλους των επόμενων επεισοδίων από γνωστό site στο internet. Μπαίνοντας λοιπόν στην σελίδα με λύπη μου παρατήρησα το εξής κείμενο:

Δεν έχουμε καλά νέα και δυστυχώς η πρωταπριλιά απέχει πολύ ακόμα. Μακάρι να μη γράφαμε ποτέ μας αυτήν την ανακοίνωση. Οι υπότιτλοι θα κλείσουν δυστυχώς. Πρόεκυψε νομικό θέμα το όποιο οφείλουμε να διερευνήσουμε. Το forum και το site θα συνεχίσουν να υπάρχουν χωρίς υπότιτλους.

Προς το παρόν δεν θα μπούμε σε καμία λεπτομέρεια και παρακαλούμε μην ανακινήσετε το θέμα σε άλλο thread. Θα σας ενημερώσουμε σχετικά όταν παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον του GreekTVsubS.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη

από www.greektvsubs.gr

Τέλος πάντων αποφασίζω να ψάξω στο επόμενο site ελληνικών υποτίτλων. Και εκεί όμως τα ίδια… Τίποτα διαθέσιμο για download και ορισμένες σελίδες πλέον δεν υπήρχαν καν. Δεν ξέρω για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό αλλά μπορώ να μαντέψω όπως και εσείς άλλωστε φαντάζομαι. Έχει να κάνει με την όλη διαδικτυακή πειρατεία τραγουδιών, ταινιών, σειρών, παιχνιδιών και άλλων λοιπών εφαρμογών που προσφέρονται δωρεάν στο internet. Ένα μέσο λοιπόν καταπολέμησης στην Ελλάδα θα ήταν όσον αφορά το κατέβασμα ξένων σειρών, η απουσία δυνατότητας κατεβάσματος και υποτίτλων που θα συνοδεύουν την εικόνα! Βέβαια από ότι πήρε το αυτί μου υπήρχε και πρόβλημα με το κατέβασμα των ίδιων των ξένων σειρών από διάφορα site τα οποία και αυτά με την σειρά τους έφαγαν λουκέτο…

Θα μου πείτε τώρα αυτοί όλοι οι παραγωγοί κλέφτες θα γίνουν? Το downloading δεν μειώνει τα έσοδά τους? Συμφωνώ και επαυξάνω! Αλλά όπως είπα “μειώνει” και όχι “συρρικνώνει” τα έσοδα. Ίσα - ίσα η δωρεάν διαφήμιση των σειρών μέσο της τζαμπέ προβολής είναι η ιδανική διαφήμιση του ίδιου του προϊόντος καθώς πέρα από τα όποια dvd που θα κυκλοφορήσουν αργότερα επιπλέον προϊόντα που έχουν ως θέμα την εκάστοτε σειρά μπορούν να επιφέρουν επιπλέον έσοδα στους παραγωγούς. Δεν είναι λοιπόν λύση του προβλήματος το λουκέτο στα site ελληνικών υποτίτλων. Και αν διαφωνείτε θα μπορούσατε να πάτε εσείς οι ίδιοι και να παραδοθείτε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για κατοχή και διακίνηση παράνομου υλικού στον υπολογιστή σας (mp3, ταινίες, σειρές, κλπ…) αλλά και για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτά για σήμερα και ελπίζω να αφήσουν ήσυχα τα παιδιά του κάθε site που κάνουν άλλωστε και καταπληκτική δουλειά με την μετάφραση!!!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπεύθυνοι για όλα αυτά είναι η ΕΠΟΕ, ρίξτε ένα γούγλισμα να δείτε ποιοι ανήκουν σε αυτήν την οργάνωση.
Επειδή στο Ελλαδιστάν κάποιοι πάνε να το παίξουν νταβατζίδες του inet έχω να πω ότι θα τσιμπήσουν from the three the longest.
http://www.greeksubtitlesproject.com/greek_subtitles.php?start=1000

βλέπεις σε αυτό το site έχει com οπότε εδώ τα νταβατζιλίκια δεν πιάνουν. Βέβαια αυτό το site σε οδηγεί στο download section του greeksubs και άλλω site που τάχα σταμάτησαν να παρέχουν υπότιτλους αλλά η δουλειά γίνεται από την πίσω πόρτα.
Όπως είπα from the three the longest

alekos

Ανώνυμος είπε...

Και για να συνεχίσω να αναφέρω ότι δεν μπορείς να σταματήσεις την διάδοση των υπότιτλων μιας και υπάρχουν χιλιάδες υπηρεσίες τύπου rapidshare και στην τελική αν οι διαχειριστές των site έχουν μεράκι να συνεχίσουν απλά θα φιλοξενήσουν τις σελίδες τους σε ξένους server.

Η χώρα αυτή έχει γεμίσει από μ@λ@κες

alekos

Ανώνυμος είπε...

Κάτσε να κάνω τώρα μια λίστα από site με ελληνικούς υπότιτλους που δεν πρόκειται ποτέ να πέσουν (γαμημένη γρίπη τι με αναγκάζεις να κάνω για περάσει η μέρα μου) :
http://www.moviesubtitles.org/
http://subscene.com/
http://www.nowsubtitles.com/index
http://www.allsubs.org/
http://www.findsubtitles.com/
http://www.opensubtitles.org/en
http://www.fulldls.com/
http://www.subtitlesbox.com/

νομίζω κάποιο θα σας ικανοποιήσει

alekos

Billi$ είπε...

Na 'sai kala aderfe pou me glitoses apo to psaximo ipotitlon!

Unknown είπε...

Άσχετο αλλά πάντα επίκαιρο, όλοι οι φίλοι της ufologias ενωθείτε γιατί τα έγγραφα το αγγλικού κράτους πέρι εμφανίσεων ufo είναι ελεύθερα και θα τα βρείτε εδώ.
http://ufos.nationalarchives.gov.uk/

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε μύστη το blog πέθανε?

Ανώνυμος είπε...

Σ' αγαπώ! Σε θέλω!Σε θέλω πολύ και βαθειά! Κυρίευσέ με, αγάπη μου! Πόρθησέ με ολοκληρωτικά και εις βάθους! Σ' αγαπώ!

Billi$ είπε...

Etsi eimai ego!!! San ton Moameth ton porthiti!!!

Ανώνυμος είπε...

Paei to blog!Eixe ena epipedo kapote!

Porthiti de simainei oti epeidi epiases to radio tha afiseis to blog! Kala lew egw oti eseis oi antres den mporeite na kanete 2 pragmata tautoxrona!

Toso kauta themata yparxoun na sxoliaseis!

Eimai i Peace kai molis teleiwsa.

Ανώνυμος είπε...

[url=http://asacol-mesalamine.webs.com/]buy mesalamine usa
[/url] order mesalamine online
asacol 800 mg hd
asacol 400 mg tablet ec

Ανώνυμος είπε...

[url=http://www.microgiving.com/profile/ribavirin]purchase copegus online
[/url] order virazole
buy rebetol online
purchase copegus online