Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Αχ καλοκαίρι!

Καθώς πλησιάζουν οι ζέστες οι καλές, ο υδράργυρος αρχίζει να σκαρφαλώνει επικίνδυνα, ο ήλιος να σε βαράει κατακέφαλα και αλύπητα και η βαρεμάρα για διάβασμα προ-εξεταστικής να είναι στο ζενίθ μια σκέψη περνάει από το μυαλό… Καλοκαίρι! Αυτή η μαγευτική εποχή του χρόνου όπου ο καφές (freddo πλέον) είναι απαραίτητος, οι γυναίκες φοράν όλο και λιγότερα ρούχα, κάτι που μας κάνει πιο χαρούμενους άρα με λιγότερο άγχος και κατά συνέπεια αυξάνονται οι πιθανότητες μακροζωίας (…καταραμένε Γεωργίου…). Έρχομαι λοιπόν στο μείζον θέμα που προέκυψε μετά από μια σοβαρή και με βάθος msn-ιακή συζήτηση με τον φίλτατο Αλέκο: Παπούτσι από τον τόπο σου και ας είναι μπαλωμένο ή το ξένο είναι πιο γλυκό?

Ξέρω ότι αρκετοί από τους συχνούς θαμώνες του blog εντάσσονται στο ασθενές ντόπιο φύλο και όχι στο εισαγόμενο, οπότε και τα όποια σχόλια θα είναι αρνητικά αλλά παρόλα τα εμπόδια έχω χρέος να εξυμνήσω ως άλλος Δαυίδ αυτά που βλέπουν τα μάτια μου κάθε καλοκαίρι στις παραλίες. Οι ορδές των βαρβάρων που κατακλύζουν κάθε χρόνο τέτοια περίοδο την χώρα μας έχουν άλλο αέρα. Αυτό είναι εμφανές από την πρώτη ματιά. Ειδικά στην περίπτωση που η χώρα προέλευσης είναι κάπου στην κεντρική Ευρώπη το προϊόν αυτόματα γίνεται περιζήτητο καθώς περιλαμβάνει και εγγύηση αποτελέσματος…

Από τα παραπάνω δεν θέλει και πολύ σκέψη για να καταλάβετε προς ποια παροιμία κλίνω, αλλά βέβαια δεν μπορώ και να μην παινέψω και την ελληνική παραγωγή που όλο τον χρόνο ανεξάρτητα εποχών, καιρού και λοιπόν συνθηκών μας κρατάει συντροφιά τις δύσκολες ώρες και μέρες. Ίσως βέβαια είναι και η άλλη η παροιμία που λέει ότι δεν εκτιμάμε αυτό που έχουμε (ή μάλλον γνωμικό) παρά μόνο όταν δεν το έχουμε, αλλά όσο να ‘ναι οι ξένες είναι σαν την μύγα μέσα στο γάλα οπότε είναι και λογικό να ξεχωρίζουν.

Εν κατακλείδι θα ήθελα να πω πως κάθε καλοκαίρι οι τουρίστριες θα έρχονται και κάθε φθινόπωρο θα αναχωρούν στα ξένα (δυστυχώς σνιφ σνιφ). Οι δικές μας όμως που τις κυνηγούμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο (και μας φτύνουν όλο τον υπόλοιπο χρόνο...) δεν παύουν να είναι ωραίες απλά χάνουν για αυτήν την περίοδο τα σκήπτρα του ενδιαφέροντος μας καθώς ως καταξιωμένοι greek lovers στρεφόμαστε προς τα εκεί…


25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όποιος πει ότι προτιμάει τις Ελληνίδες(ως επί το πλείστον σαμπρέλες) από τις Τσέχες και τις Σουηδέζες να μου πει να του κλείσω ραντεβού για check up. Οι ξένες έρχονται εδώ για να περάσουν καλά με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι περισσότερες δικές μας κρατάνε σταθερά τη μύτη στον ουρανό.

Ανώνυμος είπε...

Σαμπρέλα είσαι κ φαίνεσαι, που θα μας πεις κ σαμπρέλες!!!! Άκου εκεί!
Και όποια πει ότι προτιμάει τους Έλληνες -ως επί το πλείστον με τρίχα σαν πουλόβερ- από οποιοδήποτε άλλο αρσενικό που διαθέτει τριχοφυία σε λογικές ποσότητες, να μου πει εμένα να του κλείσω ραντεβού για check up. Μάθαμε τώρα και τα ανάγουμε όλα σε χιλιοειπωμένα στερεότυπα.

Ποια κυνηγάς (κυνηγάς;!;) όλο τον υπόλοιπο χρόνο Μπίλι και σε φτύνει;;;Πολύ θα ήθελα να ξέρω...

Ανώνυμος είπε...

Και τρώτε και τόνους σοκολάτα όλο το χρόνο και μιλάτε και απο πάνω.Με τα γλυκά και τον καφέ δεν είδα καμία να γίνεται σαν τη Μαστροκώστα.Έχω την εντύπωση πως στα πλοία το καλοκαίρι καμία δεν πρόκειται να πνιγεί γιατί θα σας σώσουν τα φυσικά σωσίβια που φτιάχνεται τον χειμώνα (εξαιρούνται φυσικά οι παρούσες).Για να μη γίνω και μηδενιστής υπάρχουν και κάτι πλάσματα όμως που σου πέφτει το σαγόνι και φτάνει μέχρι το γόνατο.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα φυσικά εξαιρούνται οι παρούσες,αλλά οι σπόντες σπόντες.
Δεν θα άντεχες να μην μιλήσεις για τις σοκολάτες κ τα γλυκά,έτσι; Εμείς τα συνδυάζουμε όλα. Σοκολάτες,καφέδες,γλυκά και κορμί σαν της Μαστροκώστα!

;-)

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω και εγώ ένα καλό με τον Τοτό.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε χρόνο τους ίδιους προβληματισμούς!!

Και στην Κερκυρα που τις είχατε και τις βλέπατε δεν κάνατε τίποτα όμως. Μήπως δεν φταίνε οι Ελληνίδες που έχουν "τη μύτη στον ουρανό" αλλά οι Έλληνες που δεν ξέρουν να κάνουν παιχνίδι;

Εννοείται προφανώς ότι οι παρόντες εξαιρούνται!

Ανώνυμος είπε...

Την ευκαιρία την είχα αλλά επειδή είμαι καλός άνθρωπος... το άφησα για πιο μετά.

Ανώνυμος είπε...

Αααα πες τα, Ειρήνη μου!!!
Γιατί στα λόγια από μαγκιά άλλο τίποτα.Στην πράξη όμως...κακάκια!

alekos είπε...

Μου είχαν λείψει τέτοιες αντιπαραθέσεις και πολύ το ευχαριστιέμαι.
Ladies ο Γκέκας έχει δίκιο ειδικά στο πρώτο σχόλιο, "οι ξένες έρχονται για να περάσουν καλά και οι δικές μας κρατάνε σταθερά τη μύτη στον ουρανό."
Τώρα για τις σαμπρέλες διαφωνώ γιατί με αυτά που βλέπουμε θεσ/νικη κοντεύουν να βγουν τα ματάκια μας.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε Αλέκο.Αυτά είναι τα πλάσματα που έλεγα.Θλιβερή μειοψηφία.Απλά είναι και 1.000.000 κόσμος εκει.Ακόμα και η μειοψηφία είναι ένα ικανοποιητικό νούμερο.

Υ.Γ.Ειρήνη αν έκανα κάτι κάποια θα με κυνηγούσε με την παντόφλα στην Κέρκυρα.Όχι και κακάκια.Έπρεπε να κάνω να σε έβλεπα τι θα έλεγες τώρα

Ανώνυμος είπε...

Δεν μιλάω για όταν κάποιος είναι μέσα σε μια σχέση ωρέ!

Αμέσως θίχτηκε ο ανδρισμός σου. . .

Έλεος δλδ. . .

Billi$ είπε...

Ax poso mou eleipsan oi palies kales meres xekatiniasmatos kai adisopiton mahairomaton...

Auta einai mia oasi haras kai agaleiasis mesa stin erimo ton ergasion kai ton loipon ipohreoseon...

Epi tou thematos:

We all love Gekas!!! Teleia kai pavla Geka eisai (mpip)!!!

Ανώνυμος είπε...

The Secret Combination της επιτυχίας του blog:
Υλικά:
Τσίγκλισμα των θηλυκών θαμώνων.
Λίγο Γκέκας να ανάψουν τα αίματα.
Λίγο Γλύκα να ανάψουν κι άλλο.
Extra Υλικό: Λίγο Γιάννης δίνει άλλη γλύκα αν υπάρχει.

Όσο για το θέμα....Τέτοια να λέτε για τις Ελληνίδες και το χειμώνα που θα φεύγουν οι ξένες...τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Ανώνυμος είπε...

Το χειμώνα θα κεράσω εκδρομούλα Πράγα,Κίεβο,Σουηδία την ώρα που οι Ελληνίδες θα βρίσκουν ευκαιρία να γουρουνιάσουν γιατί θα κρύβονται κάτω από τα χοντρά ρούχα. Ακόμα όμως και αν δεν πραγματοποιηθεί η εκδρομή υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι (κούκλα pamela andersson 45E).

Y.Γ.Είναι ιδέα μου ότι οι ξένες έχουν μεγαλύτερο στήθος?

Unknown είπε...

Μπα δεν νομίζω απλά συνήθως έχουν μεγαλύτερα πόδια και είναι σκέτη κόλαση

Billi$ είπε...

Tha simfoniso me ton Aleko. Apla einai pio adinates apo tis dikes mas kai ehoun paromoio mpousto me apotelesma na fainetai megaliteros!

Ανώνυμος είπε...

To θέμα του ύψους δε χρειάζεται να το θίξω φαντάζομαι. Το καλό με τις ξένες είναι ότι δε μασάνε. Τα πετάνε χωρίς ενδοιασμούς. Και φοράνε και string. Μόνο οι δικές μας έχουν μείνει πίσω παρόλο που θέλουν και αυτές να προκαλέσουν.

Ανώνυμος είπε...

Mα τι ωραία που τα λέτε, πραγματικά. Νομίζω ότι σας θαυμάζω. Τέτοια πρωτοτυπία απόψεων. . .

Έχω να υπενθυμίσω μόνο ότι στο εξωτερικό είναι περίφημη η ελληνική ομορφιά ! (παρόλου που δεν δείχνετε να την εκτιμάτε καθόλου)

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο επιχείρημα. Άσε που δεν το έχω ακούσει πουθενά αυτό. Από το μυαλό σου το έβγαλες?

Τα πετάτε? ΟΧΙ
Το παίζεται ιστορία? ΝΑΙ
Η περιφέρεια της πλειοψηφίας είναι σαν την υδρόγειο? NΑΙ

Αυτά είναι επιχειρήματα.

Unknown είπε...

Και επίσης να προσθέσω ότι οι ξένες μελαχρινές είναι πολύ πιο όμορφες από τις ντόπιες

Billi$ είπε...

Ena apo ta kala tis eurovision pou den pira hampari...

Meta tin oukrania erhetai i tsehia!

http://www.youtube.com/watch?v=
J5_dxyHyYZ4&feature=related

episis autes sta fonitika mallon ellinides einai...!

Ανώνυμος είπε...

Kαλά, ε, είστε για μπάτσες όμως.Εσύ Γιώργο ακούς ό,τι θες ν'ακούς πάντα. Καλά σας κάνουν και σας φτύνουν οι ελληνίδες. Το αξίζετε.

Ανώνυμος είπε...

Δε μας φτύνουν όλες...

alekos είπε...

Για όλους τους πυροβολημένους με τα x files http://www.imdb.com/title/tt0243069/

Ανώνυμος είπε...

Και'γω σχετικά πρόσφατα έμαθα ότι υπάρχε κ σειρά με τους Lone Gunmen! Πολύ θα ήθελα να τη δω, αλλά μέχρ στιγμής δεν την έχω βρει για να την κατεβάσω.

Α,επίσης, καινούριο τρέιλερ της ταινίας, μεγαλύτερο+με νέες σκηνές θα κάνει πρεμιέρα με την ταινία The Happening που βγαίνει στις αίθουσες την επόμενη ή μεθεπόμενη βδομάδα αν δεν κάνω λάθος.Απ'ό,τι έχω διαβάσει,πρέπει να'ναι κγαμώ.
Αααχχχ,πότε θα έρθει ο καταραμένος ο Ιούλης;;; . . .