Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

Μετά τον γάμο...

Την περασμένη Δευτέρα φορτωμένος με ψώνια από το supermarket γυρίζω με το λεωφορείο σπίτι με παρέα μια φίλη μου (ας την πούμε… Θοδώρα). Κάπου στην μέση της διαδρομής πετάει την ατάκα ότι: “Οι άνδρες μετά τον γάμο παχαίνουν”. Γυρίζω λοιπόν και εγώ και την κοιτάω με ένα βλέμμα γεμάτο απορία και της ανταπαντώ πως: “Εγώ νόμιζα ότι συμβαίνει το αντίθετο, πως πριν το γάμο οι γυναίκες σκοτώνονται στις δίαιτες αλλά μετά μόλις τυλίξουν το υποψήφιο θύμα, να τα παραπανίσια κιλά!”

Με αφορμή λοιπόν τον παραπάνω μικρό διάλογο θα ζητήσω και την δική σας βοήθεια και γνώμη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Θα παραθέσω εν συντομία την δική μου, όχι απαραίτητα σωστή, άποψη και θα ήθελα να συνεισφέρετε και εσείς αναλόγως στα σχόλια.

Μέσα από την παρατήρηση της καθημερινότητας στους δρόμους της πόλης παρατηρώ πως οι γυναίκες οι οποίες είναι της ηλικίας των –άντα ή 2-άντα, οπότε και κατά το μεγαλύτερο ποσοστό και παντρεμένες εμφανίζουν ορισμένα παραπανίσια κιλά. Σε αντίθεση οι περισσότερες των 20 με 30 ετών είναι καλοδιατηρημένες πάντα στην τρίχα ντύσιμο και βάψιμο ενώ δεν παύουν να επισκέπτονται συχνά τα διάφορα κέντρα αισθητικής αλλά και τα γυμναστήρια. Το γιατί συμβαίνει αυτό μπορεί να μην αφορά καθαρά το ενδιαφέρον τους για τους άνδρες, αλλά είναι γεγονός πως μετά τον γάμο αρχίζουν να παραμελούν την εμφάνισή τους σιγά σιγά και ειδικά όταν έρθουν και τα πρώτα κουτσούβελα τότε είναι που χάνεται η μπάλα. Από την μία οι ανάγκες στον εργασιακό τομέα από την άλλη ο ρόλος της μητέρας-νοικοκυράς δεν αφήνουν περιθώρια για πολλές περιποιήσεις του εαυτού τους, κάτι που σαφώς και αναγνωρίζω.

Από την άλλη μεριά ο άνδρας ο οποίος πρόσεχε την εμφάνισή του και γενικά τον τρόπο ζωής του πιστεύω ότι ακόμη και μέσα στα δεσμά του γάμου θα ξεκλέβει λίγο χρόνο για να γυμναστεί με οποιαδήποτε μορφή άσκησης. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως με τον καιρό ο άνδρας είναι αυτός που ωριμάζει ενώ αντίθετα η γυναίκα παίρνει την κάτω βόλτα…

Περιμένω λοιπόν εναγωνίως τις απόψεις και τις προσωπικές εκτιμήσεις του καθενός (να γίνει και λίγο τζέρτζελο πάλι…)

Υ.Γ.1 Η φωτογραφία δεν υπονοεί τίποτε και δεν θέλω να ακούσω τις φεμινιστικές αντιλήψεις ορισμένων, άλλωστε δεν είναι αυτό το θέμα του post.

Υ.Γ.2 Η μακρά απουσία νέου post οφείλεται σε ορισμένα μεγαλοπροβλήματα του internet το οποίο έλαμψε δια της απουσίας του.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά,την δική μου άποψη όμως δεν την ανέλυσες καθόλου..Απλά έλεγα πως οι άντρες πριν τον γάμο ίσως να μην έχουν καθημερινή πρόσβαση σε σπιτικό φαγητό,το οποίο μετά τον γάμο βρίσκεται έτοιμο στο τραπέζι.Αντίθετα οι γυναίκες και πριν τον γάμο έχουν γνώσεις μαγειρικής,οπότε αυτός δεν είναι λόγος για παραπανίσια κιλά.Τώρα αν έχουν τον άντρα τους για δεδομένο μετά τον γάμο,αν φταίει η εγκυμοσύνη(που μεταξύ μας δεν είναι και λίγο),αν φταίει η δουλειά,αυτό είναι άλλο θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Αφού συνήλθα από το γέλιο έκανα το πρώτο πράγμα που θεώρησα σχετικό! Έδειξα το άρθρο στη μητέρα μου.Η ώρα είναι 10 και κάτι και γελάει από τις 8:30 (σε άσχετα χρονικά διαστήματα όχι συνέχεια!). Πολύ απλά γιατί δεν έχει σταματήσει τη γυμναστική, είτε έχει τη δυνατότητα να πάει γυμναστήριο είτε αναγκαστικά μένει σπίτι,έχει σώμα 20χρονης και το θέμα της εμφάνισης είναι κάτι το οποίο ενώ δεν της έχει γίνει εμμονή, το προσέχει πάντα(Βέβαια έχει και τον γκέκιο* μεταβολισμό).
Από την άλλη ο πατέρας μου τρώει ό,τι πιο παχυντικό μπορεί να βρει και το γυμναστήριο δεν του θυμίζει τίποτα** με αποτέλεσμα το προφίλ που περιγράφεις Bill να μην τον αγγίζει.
"Ε και?" θα μου πεις, θα μπορούσε να είναι μια εξαίρεση στον κανόνα. Ωστόσο έχουμε φύγει από τη δεκαετία του '80-'90 που κάτι τέτοιο ήταν σύνηθες και πλέον πιστεύω ότι άντρες-γυναίκες προσέχουν περισσότερο την εμφανισή τους καθένας για άλλους λόγους.
Όσο για το μότο του Σον Κόνερι σχετικά με την ωρίμανση και το...σάπισμα...δυστυχώς δεν μπορώ να πάω και πολύ κόντρα σε αυτό. Αυτές είναι οι αδικίες της φύσης!Αυτά ....for now

*Γκέκιος μεταβολισμός= είναι ο μεταβολισμός του ανθρώπου που τρώει όσο θέλει και ό,τι θέλει και παραμένει αδύνατος εκνευρίζοντας όλους τους υπόλοιπους που δεν μπορούν.
**Συγγνώμη μπαμπά!
***Θα μπορούσες να βάλεις και χειρότερη εικόνα!Αυτή δεν είναι κατ'ανάγκη προσβλητική:P

PEACE

alekos είπε...

Φίλτατε Bill ψώνια και ταυτόχρονη συζήτηση για γάμο .... χμ και δεν πάει καλά,αρχίζω και ανησυχώ. Όπως και να έχει η ιστορία αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο γάμος φέρνει την καταστροφή, σωματική και πνευματική lol. Από εκεί και πέρα όσες γυναίκες έχουν κάνει παιδί και πολύ περισσότερο παιδιά δεν μπορείς να τις βάλεις στο συγκριτικό σου, απλά respect.
Γυμναστήριο... ε ναι μου ακούγεται κάπως αστείο... απλά σταματάς να τρως μαλακίες και είσαι ok.
Από εκεί και πέρα για ρίξτε μια ματιά στο http://bromeros.blogspot.com/
για να δείτε πως μερικά κοσμικά γκομενάκια κρατούνται σαν στέκες και μετά ξανακάνουμε μια γενική κουβέντα.

Ανώνυμος είπε...

Μετά το γάμο και ο άντρας και η γυναίκα δένουν το γάιδαρό τους ή νομίζουν πως τον έχουν δέσει τελοσπάντων.Το θέμα των παραπανίσιων κιλών δεν έχει να κάνει με το φύλο,αλλά καθαρά με τον κάθε άνθρωπο συγκεκριμένα και ατομικά.Εξαρτάται από το πόσο πορωμένος είναι με το σώμα του και την εξωτερική του εμφάνιση,το κατά πόσο θεωρεί το φαγητό μια από τις μεγάλες απολαύσεις της,το κατά πόσο αισθάνεται άνετα και όμορφα με το σώμα του όπως και αν είναι αυτό,αλλά επίσης σημαντικό ρόλο παίζουν και οι βιολογικοί (π.χ. γκέκιος μεταβολισμός), ιατρικοί και ψυχολογικοί παράγοντες.

Πέρα όμως από τα παραπανίσια κιλά, είναι γενικώς αποδεκτό πιστεύω πως οι γυναίκες φροντίζουμε περισσότερο τον εαυτό μας:καλλυντικά,κρέμες,κομμωτήρια, λίφτινγκ,μπότοξ κλπ κλπ.Όχι,ότι δεν το κάνουν και ορισμένοι άντρες,αλλά σίγουρα οι γυναίκες το κάνουν σε πολύύύ μεγαλύτερο βαθμό.Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως μια γυναίκα όμορφη ή άσχημη, αδύνατη ή χοντρή μπορεί πλέον με τη σωστή πειρποίηση και τα σωστά ρούχα να αναδειχτεί.Λίγη καλή θέληση και γούστο χρειάζεται μόνο.

Κάποιοι μεγαλώνουν και άλλοι απλά ωριμάζουν.Όντως,μερικοί άντρες όσο μεγαλώνουν τόσο πιο γοητευτικοί γίνονται.Αλλά δυστυχώς για εμάς τις γυναίκες,αυτοί αποτελούν τη μειοψηφία.Οι κοιλίτσες και τα προγουλάκια κρεμάνε,η ράχη καμπουριάζει,τα μαλλάκια πέφτουν...την πιάσατε την εικόνα! Για να καλταλήξω κάπου λοιπόν,κατά την ταπεινή μου άποψη λοιπόν,οι γυναίκες,έγγαμες ή άγαμες,νεαρές ή ώριμες,πολύ σπάνια αφήνουν τον εαυτό τους παραμελημένο.Οι άντρες είναι εκείνοι που μετά από μια ορισμένη ηλικία παίρνουν επικίνδυνα την κάτω βόλτα.

Πόσους γοητευτικούς 40ή50άρηδες συναντάμε κάθε μέρα στον δρόμο;;; Σχεδόν κανέναν.Ενώ αντίθετα οι γοητετικές και καλοδιατηρημένες γυναίκες βρίθουν στην εποχή μας.

Ανώνυμος είπε...

1)Για τη Nemesis.

α)Ρυτίδες
β)Ζαρωμένο δέρμα
γ)Πεσμένα βυζιά(στο ύψος γόνατου)
δ)Κοιλιά Οβελίξ
ε)Περιφέρεια (ιπτάμενου δίσκου)
στ)Γάμπες (Djordjevic)

Την πιάσατε την εικόνα.Αν βάλεις και το ότι οι περισσότερες είναι κοντές τότε κλάφ`τα Χαράλαμπε.

Υ.Γ. Εξαιρείται η μαμά της Peace!Και για να μην ξεχνιόμαστε κόκκαλα έχει αυτός ο καφές Peace...Aν τα καταφέρεις θα σου χαρίσω τον μεταβολισμό μου.