Τρίτη 17 Απριλίου 2007

Κάτι για να γελάσουμε

Αγαπητό κοινό επέστρεψα δριμύτερος μετά από τις πασχαλινές διακοπές, ανανεωμένος και έτοιμος για…όλα. Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους Χριστός ανέστη και χρόνια πολλά, ειδικά σε αυτούς που γιόρταζαν αυτές τις μέρες. Ελπίζω να περάσατε και εσείς το ίδιο καλά όπως και εγώ και να γυρίσατε στην καθημερινή σας ρουτίνα με γεμάτες τις μπαταρίες σας. Για το πρώτο μεταπασχαλινό δημοσίευμα επέλεξα κάτι κωμικοτραγικό θα έλεγα που διάβασα σε μια εφημερίδα χάρη στο δίκτυο της εστίας, το οποίο και θα σας παραθέσω αυτούσιο.


«ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΪΣΠΑΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ»

Ο παρακάτω διάλογος μεταξύ Αμερικανών και Ισπανών είναι πραγματικός, σύμφωνα με αυτούς που τον δημοσιοποίησαν και καταγράφηκε από το κανάλι 106 (Finisterra/Galicia) των θαλάσσιων επικοινωνιών:

Αμερικανοί: «Αλλάξτε εσείς την πορεία σας 15 μοίρες νότια.»

Ισπανοί: «Αρνητικόν! Επαναλαμβάνω, αλλάξτε πορεία 15 μοίρες, 15 μοίρες βόρεια.»

Αμερικανοί: «Σας ομιλεί ο πλοίαρχος σκάφους των ΗΠΑ. Αλλάξτε πάραυτα την πορεία σας 15 μοίρες νότια.»

Ισπανοί: «Την υπόδειξή σας δεν την βρίσκουμε ούτε λογική ούτε εφικτή. Εάν δεν θέλετε να προσκρούσετε επάνω μας, αλλάξτε την πορεία σας 15 μοίρες βόρεια.»

Αμερικανοί: «(Με υψωμένη φωνή) Σας ομιλεί ο πλοίαρχος Richard James Howard του σκάφους “USS Montana” του δεύτερου σε μεγέθους αεροπλανοφόρου του στόλου των ΗΠΑ. Έχουμε μαζί μας δύο αντιτορπιλικά, καταδιωκτικό αεροσκάφος και τέσσερα υποβρύχια. Επιπλέον έχουμε την υποστήριξη καταδρομικών. Δεν κάνω υπόδειξη, αλλά σας διατάζω! Αλλάξτε την πορεία σας 15 μοίρες νότια. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του στόλου μας. Πάραυτα τσακιστείτε και αλλάξτε πορεία!!!»

Ισπανοί: «Σας ομιλεί ο Juan Manuel Salas Alcantara. Εδώ είμαστε δύο άτομα. Έχουμε μαζί μας ένα σκύλο, το βραδινό μας φαγητό, δύο μπουκάλια μπύρα και ένα καναρίνι. Το καναρίνι κοιμάται αυτή την ώρα. Επιπλέον μας υποστηρίζει ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Dial de La Coruna. Σας ομιλούμε από το φάρο με αριθμό Α 853 των ισπανικών ακτών Finisterra Galicia, και σας γνωστοποιούμε ότι δεν έχουμε πρόθεση να μετακινηθούμε. Δεν έχουμε ιδέα αν είμαστε ο μεγαλύτερος ή ο μικρότερος φάρος των ισπανικών ακτών. Μπορείτε να προβείτε σε όλες τις γ… απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του γ… σκάφους σας, που σας επαναλαμβάνω ότι κατευθύνεται ολοταχώς προς τις βραχώδεις ακτές μας. Αλλά και πάλι επιμένουμε και σας υποδεικνύουμε να αλλάξετε την πορεία σας 15 μοίρες βόρεια.»

Αμερικανοί: «Ο.Κ. Κατανοητόν. Ευχαριστούμε.»

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Το e-mail μου το έστειλε ένας φίλος. Νόμισα ότι το έγραψε κάποιος με χιούμορ και αντιαμερικανικά συναισθήματα. Όμως, όταν επικοινώνησα με φίλους ναυτικούς, μου είπαν ότι το γεγονός είναι πραγματικό, ότι γελάνε με αυτό εδώ και ένα χρόνο, ότι έχουν γίνει αρκετά τέτοια και ότι υπάρχουν και σχετικά clip. Για τους μη ναυτικούς να πούμε ότι σύμφωνα με τους κανόνες της ναυσιπλοΐας αν ο φάρος ήταν όχημα τότε αυτός που θα έπρεπε να αλλάξει πορεία ήταν το αμερικάνικο σκάφος.»

Τα συμπεράσματα δικά σας...

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ν'απορεί κανείς.Η βλακεία των αμερικανών αποτελεί ακλόνητη και διαχρονική αξία.

Υ.Γ.Καλώς μας ήρθες πίσω Μπιλάκο!

alekos είπε...

Για αλλη μια φορά φάνηκε η ιμπεριαλιστικη νοοτροπία με την οποια ο αμερικανικός λαος μεγαλώνει τα τέκνα του. Κάτω οι ΗΠΑ και οι τρομονομοι τους, έξω οι ΗΠΑ απο την σούδα, κανένας έλληνας στρατιώτης στο αφγανισταν..... Τι γράφει ο ανθρωπος μετα απο μια τεράστια συνελευση. Α μην το ξεχάσω ανοίξαμε και σας περιμένουμε

Υ.Γ Ζήτω ο Τσάβες και το εννοώ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μπιλάκο, το "Χριστός Ανέστη" δεν είναι ευχή. Όταν το λέμε, απλά "μεταδίδουμε την πληροφορία" ότι ο Χριστός αναστήθηκε, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αν ήταν ευχή, δε θα απαντούσαμε "Αληθώς ο Κύριος", αλλά "και στα δικά μας οι λεύτερες"!!!

Billi$ είπε...

To teleuteo sholio den xero poia pikroholi to egrapse alla mporo na fantasto...To mono parigoro einai oti paramenete to idio kakiasmenes kai to blog tha sinehisei na diatirei tis diafonies kai tis kontres metaksi sas!Telos pas na peis mia kali kouventa kai anathema tin ora pou eipes na deixeis ligi evgeneia...

Ανώνυμος είπε...

kapsimo tsssssssssssssssss

alekos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Billi$ είπε...

Poio palikari diegrapse to sholio tou? NTROPI...(pf)

Ανώνυμος είπε...

Βρε ουστ, εγω το διέγραψα ήθελα να γραψω κατι αλλά το αναγνωρισε ως html οπότε βγήκε μ@λ@κια και το εστειλα. Σε λυπάμε με αυτους που έμπλεξες, μια καλή κουβέντα πήγες να πεις και αμέσως έπεσαν να σε φάνε, τι κακία ειναι αυτη.... . Αλλα τώρα πρέπει να τελειώσω με μια εργασία οπότε η αντιπαράθεση άλλη μέρα

alekos είπε...

<*a *href="το URL που θέλεις να δείχνεις"><*img *border="0" *src="το URL της εικόνας"/><*/a>

-----------------------------------
Θυμάσε πως κάνεις εικόνες στο blog να δείχνουν σε κάποια σελίδα?
τα "" είναι απαραίτητα μην τα αφαιρέσεις αλλά αφαίρεσαι τα * τα έβαλα για να μην το πιάσει σαν html

------------------------------------
για να ανεβάζεις εικόνες από το pc σου στο διαδίκτυο http://imageshack.us/

Ανώνυμος είπε...

Επειδή κάποιοι είναι καχύποπτοι μαζί μου και δεν ξέρω και γιατί δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν έγραψα εγώ για το Χριστός Ανέστη και τις λεύτερες.

Εκτός αν είμαι διχασμένη προσωπικότητα και γράφω πράγματα και μετά δεν το θυμάμαι.

ΕΙΡΗΝΗ-PEACE

Billi$ είπε...

Thermi paraklisi:
Poios egrapse auto me to hristos anesti?
As afisei ena onoma stin dieuthinsi giati den eho idea poios einai...

Euharisto

Ανώνυμος είπε...

Καλέ χαλαρώστε λιγάκι εδώ μέσα που μου το κάνατε μεσανατολικό. Μπιλάκο, και να σου δώσω όνομα δε θα καταλάβεις και πολλά. Κι αυτό γιατί δε με ξέρεις και δε σε ξέρω. Αλλά επειδή δε θέλω να σου χαλάσω το χατίρι, με λένε Αλίκη, ορίστε. Και;;;

Μια συμβουλή μόνο: την επόμενη φορά που θα "πας να πεις μια καλή κουβέντα" και "να δείξεις λίγη ευγένεια", συμβουλέψου πρώτα το Μείζον Λεξικό της Ελληνικής. Μην έχουμε πάλι τα ίδια. Κρίμα από το Θεό. ;)

alekos είπε...

Να πω την αλήθεια και εγώ την PEACE υποψιάτικα γιατί τέτοια τυπολατρεία μόνο από αυτήν περίμενα. Ευτυχώς δεν είπα τίποτα γιατί μετά ποιος θα με γλύτωνε χοχοχο... Άντε μπιλ το κοινό αυξάνεται

Ανώνυμος είπε...

@ Αλίκη...
Εντάξει βρε κοπελιά μια κουβέντα είπε ο Μπιλάκος και έπεσες να τον φας.Ας μην στεκόμαστε πια τόσο πολύ σε ανούσιες τυπικότητες, γιατί κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε κομπλεξικοί.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ τυπολατρεία?! Ε νομίζω κύριε Αλέκο πως με έχετε παρεξηγήσει! Οπότε επειδή πέσατε να με κατασπαράξετε οι ηλεκτρολόγοι (εντέξει υπερβάλλω λίγο) ζητώ λοιπόν ταπεινά συγγνώμη προς άπαντες παρεξηγηθέντες!

PEACE
ΥΓ:Α ρε Αλίκη μας έκαψες!

alekos είπε...

ε τώρα με πρόσβαλες, οχι και κύριο