Παρασκευή 27 Απριλίου 2007

Μήπως κάτι ήξεραν...?


Εδώ και καιρό γίνεται λόγος για τις βουλευτικές εκλογές, για το πότε θα
γίνουν πόσο θα πάρει ο καθένας κλπ κλπ κλπ…Σήμερα όμως θα σας παρουσιάσω κάτι που αφορά τις εκλογές ως διαδικασία γενικώς. Κοιτάζοντας για μια ακόμη φορά σε μια στιγμή βαρεμάρας το δίκτυο ανακάλυψα ένα ακόμη μαργαριτάρι. Θα σας παρουσιάσω λοιπόν αυτούσιο το κείμενο έτσι ακριβώς όπως δημοσιεύτηκε:


“Ορισμένα τινά Ελληνικά θήλεα ζητούν να δοθεί ψήφος εις τας γυναίκας. Σχετικώς με το ίδιον τούτο θέμα διαπρεπέστατος επιστήμων είχεν άλλοτε αναπτύξη από του βήματος της Βουλής το επιστημονικώς πασίγνωστον, άλλως τε, γεγονός ότι παν θήλυ διατελεί εις ανισόρροπο και έξαλλον πνευματικήν κατάστασιν ωρισμένας ημέρας εκάστου μηνός. Επειδή, εν τούτοις, αι ημέραι αύται, δεν συμπίπτουν ως προς όλα τα θήλεα, είναι αδύνατον να ευρεθεί ημέρα πνευματικής ισορροπίας και ψυχικής γαλήνης όλων των θηλέων, ώστε την ευτυχή εκείνη ημέραν να ορίζωνται αι εκάστοτε
εκλογαί. Η γυναικεία συνεπώς ψήφος είναι πράγμα επικίνδυνον, άρα αποκρουστέων.”

( “ Νέα Ημέρα ”, 20/3/1928)

Πιστεύω παρατηρήσατε πως το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν από 79 ολόκληρα χρόνια!!! Λέτε να ήξεραν κάτι παραπάνω τότε? Σίγουρα θα υπάρξουν οι κακεντρεχείς οι οποίες θα βιαστούν να με χαρακτηρίσουν φαλλοκρατικό γουρούνι και άλλα παρόμοια κοσμητικά επίθετα αλλά εγώ το μόνο που έκανα είναι να παρουσιάσω το συγκεκριμένο άρθο. Οπότε τα παράπονά σας στον αρθογράφο της “Νεα Ημέρα”, αν τον βρείτε βέβαια…

Υ.Γ. Άντε να ανάψουν πάλι λίγο τα αίματα, πολύ καλοί μου γίνατε!!!

Υ.Γ.2 Αφιερωμένο στον φίλο και συναγωνιστή Αλέκο...


16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αιτιολογια για να μιν ψηφιζουν οι γυναικες, οπως αναφερεται στο αρθρο, χαρακτηριζεται, το λιγοτερο, ως αστεια!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι θες να μας δείξεις δλδ αναδημοσιεύοντας αυτό το άρθρο;Ε;Ο τύπος που το συνέταξε μόνο γελοιοδέστατος μπορεί να χαρακτηριστεί και νοητικά διαταραγμένος.Το συγκεκριμένο άρθρο είναι αποτελεί τυπικό δείγμα φασιστικού φαλλοκρατισμού, στερημένο από κάθε επειχήρημα και λογική.Το κάθε κόμπλεξ κατωτερότητας που βασάνιζε τον οποιοδήποτε άνδρα,το έβγαζε πάνω στις γυναίκες.Και να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν ακόμη τύποι που σκέφτονται κατά αυτόν τον τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

nemesis, do not speak ill of the dead.

:))

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν ξέρεις τι μου θυμίζει το συγκεκριμένο άρθρο? Το γνωστό συλλογιστικό σφάλμα που διδαχθήκαμε:
-Το μπουζούκι είναι όργανο
-Ο αστυνομικός είναι όργανο
-Άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι.

Λοιπόν. Θα σας παρουσίαζα τώρα τα γυναικολογικά δρώμενα όσον αφορά στην συγκεκριμένη φάση αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν ενδιαφέρουν κανέναν.-ειδικά τους άρρενες αναγνώστες του blog.
Έτσι θα φτάσω κατευθείαν "στο ζουμί" υπογραμμίζοντας ότι όχι κύριοι δεν μεταμορφωνόμαστε σε άβουλα,τρελά ή μη νοήμοντα όντα όταν έχουμε περίοδο. Ναι όντως το γεγονός ότι οι ορμόνες κάνουν παρέλαση εκείνες τις δύσκολες μέρες, μπορεί να μας κάνει πιο εύθικτες ή ευέξαπτες ή ακόμα κακόκεφες. Αλλά δεν παθαίνουμε παράνοια, ούτε είμαστε ανάξιες να κάνουμε ό,τι κάναμε και τις προηγούμενες ημέρες.
Επίσης να αναφέρω ότι αν θεωρείτε -γενικά μιλάω- ότι η περίοδος είναι (πέρα βιολογικών διεργασιών) εκείνες οι μέρες που χωρίς λόγο και αιτία γινόμαστε παράφρονες, τότε μπορώ να πω με σιγουριά ότι περίοδο έχουν ΚΑΙ οι άντρες!
Τέλος,για όσους αρχίσουν να διατείνονται ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να ψηφίζουν να τους πω και αυτό το τελευταίο. Έχετε λυσσάξει ότι δεν είμαστε καλές οδηγοί και δεν πρέπει να παίρνουμε δίπλωμα. Έχετε φαγωθεί ότι εκ φύσεως γενικά είμαστε "ανίκανες" να κάνουμε κάποια πράγματα που κάνετε εσείς. Από την άλλη πάλι γκρινιάζετε ότι σας τη δίνουν οι χαζογκόμενες που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να κουτσομπολεύουν και να πηγαίνουν για ψώνια. Τι να πει κανείς δηλαδη!?!ΤΙ θέλετε?
Εν κατακλείδι να πω ότι έχω μια μικρή ελπίδα ότι οι αναγνώστες αυτού του blog δεν πιστεύουν ότι οι γυναίκες είναι ανίκανες να σκεφτούν και να είναι ενεργοί πολίτες.

PEACE

alekos είπε...

χε χε μπιλ έβαλες φωτίες. Θα μεταφέρω τις αποψεις μου αυριο.
Τσάβες για πάντα

alekos είπε...

Λοιπόν λοιπον. Καλά το οτι ο αστυνομικός είναι μπουζούκι δεν νομίζω οτι το αμφισβητεί κανέις. Πάμε παρακάτω, αυτός που έγραψαι το αρθρο μάλλον αποτελεί κλασσικό άνθρωπο της επόχής του οπότε δεν μπορώ να πω οτι αποτελεί δείγμα φασιστικού φαλλοκρατισμού, στερημένο από κάθε επειχήρημα και λογική απλά μεγάλωσε σε μια άλλη εποχή με διαφορετική παιδεία. Αυτό δεν σημαίνει οτι συμφωνώ μαζί του απλά θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας και άλλους παράγοντες. Τώρα όσον αφορά τις γυναικίες ορμόνες (νομίζω λέγονται φερεμόνες) δεν ξέρω ούτε με ενδιαφέρει. Δέν ξέρω πόσο σωματικός και ψυχικός πόνος δημιουργήται κατά την περίοδο αλλά αν υπάρχει άνθρωπος που λόγο κάποιοας μορφής πόνου αλλάζει την πολιτική του άποψη τότε έχουμε πρόβλημα. Αλλά ας το ξεπεράσουμε και αυτό. Απλά να πω οτι υπάρχουν κάποια πράγματα οπου οι άντρες τα καταφέρνουν καλύτερα από τις γυναίκες και τουμπαλιιν. Θέλουμε γυναίκες-ανθρώπους που δεν ξυπνάνε με βαμενο μάτι και δέκα κιλά σοβά στο πρόσωπο, που δεν σκέφτονται κάθε τρεις και λίγο το βάρος τους, που δεν θάβουν τις άλλες κοπέλες της παρέας και γενικά γυναίκες που είναι απλές. Άλλωστε η καλύτερη εκ των πολλών λύσεων είναι πάντα η απλούστερη.

Χα αυτά για τώρα.

alekos είπε...

Ρε τι μ@λ@κι@ είπα και δεν με διορθώνει κανένας. Οι γυναικίες ορμόνες ειναι τα ιοστρογόνα ενώ οι φερεμόνες είανι ορμόνες που προκαλούν ερωτική έλξη στα άτομα που ανήκουν στο ίδιο είδος. Έτσι για την αποκατάσταση της πραγματικότητας

Ανώνυμος είπε...

@ Αλέκο

1ον)Το 1928 δεν είναι και τόσο πολύ μακρινό(οι περισσότεροι από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας έχουν γεννηθεί κάπου εκεί γύρω) και καμία σοβαρή "παιδεία" -πέραν ίσως από τη θρησκευτική- δεν είναι δυνατόν να διδάσκει τέτοιες ανοησίες.Και επιμένω πως το άρθρο είναι φασιστικά φαλλοκρατικό, στερημένο από κάθε λογική και επιχείρημα.

2ον)Η περίοδος το μόνο που προκαλεί είναι κάποια αυξημένα νευράκια,αυξημένη όρεξη για φαγητό και κυρίως για γλυκά και πόνους διαφόρων ειδών και έντασης -τίποτα από όλα αυτά δεν επηρρεάζει βεβαίως τη διανοητική μας διαύγεια,την ορθότητα της κρίσης μας και τις πολιτικές-ιδεολογικές μας πεποιθήσεις.

3ον)Για το θέμα με το τι κάνουν καλύτερα οι άντρες από τις γυναίκες και το αντίστροφο,εγώ προσωπικά έχω μια διαφορετική άποψη.Πιστεύω ότι οι δεξιότητες κάθε ατόμου δεν σχετίζονται με τόσο με το φύλο του,όσο με τα ενδιαφέροντά του,το πάθος του για κάτι,την επιμονή και την προσπάθεια που καταβάλλει.

4ον)Αυτή τη θεωρία του "τι θέλουμε από τις γυναίκες" την έχω ξανακούσει.Αλλά δεν βλέπω να πολυισχύει στην καθημερινή απτή πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω στο 4ο με τη Νέμεσιν! Επειδή το ανέφερε ο Αλέκος απαντώ σε εκείνον αφήνοντας ένα παράθυρο για πιθανή διαφορετικότητα του συγκεκριμένου ανθρώπου...Πάντως εν γένει τα πρότυπα της εποχής (όσον αφορά στις προτιμήσεις των ανδρών για τις γυναίκες)δεν αφήνουν πολλά περιθώρια γι' απλότητες. Μακάρι γενικά (και το λέω και για τα δύο φύλα) να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να αφήνουμε να μπαίνουν στη ζωή μας άνθρωποι αληθινοί, απλοί και όμορφοι μέσα κι έξω και να μην περιοριζόμαστε στα πρότυπα της εποχής. Ξέχασα να το αναφέρω στο άρθρο για τη μαζικοποίηση και πιστεύω ότι αυτή η μορφή της είναι η πιο ύπουλη μεταμφίεσή της στις μέρες μας.
Ξέφυγα λίγο αλλά δεν πειράζει...
Λοιπόν χαίρομαι που οι απαντήσεις στο συγκεκριμένο άρθρο ήταν τόσο λογικές! Προχωράμε!
Σχετικά τέλος με τις ικανότητες των γυναικών σε κάποια παραδοσιακά "αντρικά λημέρια" πιστεύω κι εγώ ότι κατά κανόνα οι άντρες είναι ικανότεροι σε κάποιες δραστηριότητες. Πιστεύω εξίσου έντονα όμως ότι η θέληση είναι πιο δυνατή από αυτά τα βιολογικά "δεσμά" και είναι δυνατό με αυτή να πετύχουμε το "ακατόρθωτο". Εξάλλου αν σε αυτή τη ζωή μπόρεσε ΕΝΑΣ μπορούμε ΟΛΟΙ!

Αυτά για τώρα....
PEACE

Ανώνυμος είπε...

Θεέ μου, τι γίνεται εδώ πέρα??? Είστε τρελοί?? Ωραία συζήτηση πιάσατε. Καλό το άρθρο, δε λέω, αλλά αυτή η νέμεσις μήπως είχε περίοδο όταν έγραψε τα σχόλια της?? Γιατί αν είχε περίοδο, δικαιολογείται ως ένα βαθμό το ότι άρχισε να μιλάει για φαλλοκρατικά γουρούνια κλπ (ντόινγκ!), αν όχι όμως, σόρρυ που στο λέω αλλά you've got some serious issues!!! Κουκλίτσα μου, χαλάρωσε λιγάκι!! Προφανώς για πλάκα το αναδημοσίευσε το άρθρο το παλικάρι, και προφανώς στα πλαίσια αυτής της πλάκας κινήθηκαν και τα σχόλια από μεριάς ανδρών. Πόσο φεμίνι την έχεις ακούσει??

Billi$ είπε...

Gia na katalavete eseis ta thilea poso "falokratika gourounia" einai oi andres... Gia des agapiti nemesis to sholio tou giannis na katanoiseis epitelous kai tin diathesi plakas kai oti gia harin asteiousmou anadimosieutike to sigekrimeno post kai ohi gia na theixoume kanenan! Alla an sas piasei o feminismos ante na vroume na kriftoume apo tin gkrinia sas!!!

alekos είπε...

Η ομορφιά της απλότητας είναι απλά ακαταμάχητη. Αυτά για να κλείσω το θέμα εκ μέρους μου

Ανώνυμος είπε...

@Γιάννη

Έπεσες να με φας!Πω πω...Ξέρω ότι το δημοσίευσε για πλάκα το παλικάρι,όπως και το παλικάρι ξέρει ότι όταν διαβάζω κάτι τέτοια φουντώνω.Με περίοδο ή χωρίς και πάλι για φαλλοκρατικά γουρούνια θα μιλούσα.Serious issues παίζει να'χω αρκετά,αλλά ουδείς δεν ενοχλείται και γενικότερα είμαι χαλαρότατη.Και, καλώς ή κακώς, ώρες-ώρες την ακούω μάλλον πολύ φεμίνι.Συμβαίνουν αυτά!

@ Μπιλάκο

Σ'άρεσαν πολύ οι μπηχτές,ε;

Ανώνυμος είπε...

@ Nemesis

"Με περίοδο ή χωρίς και πάλι για φαλλοκρατικά γουρούνια θα μιλούσα.Serious issues παίζει να'χω αρκετά,αλλά ουδείς δεν ενοχλείται και γενικότερα είμαι χαλαρότατη."
Δεν φαίνεσαι και πολύ χαλαρότατη!Κοντεύεις να φας το πληκρτολόγιο οταν τα γράφεις!Πάρε λοιπόν ένα παυσιπονάκι για τους πόνους και ασε εμας τα φαλλοκρατικά γουρούνια να κανουμε την δουλειά μας.

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά τώρα,τι σας έχει πιάσει όλους.Πιαστήκατε από έκφραση που χρησιμοποίησα και το κάνατε ζήτημα.Ο χαρακτηρισμός ήταν για τον συντάκτη του συγκεκριμένου άρθρου και για τους ομοίους του.Δεν έκανα γενίκευση για όλους τους άνδρες.Και οι διάφοροι ανώνυμοι και μη που δεν με γνωρίζουν, παρακαλούνται να μην εκφράζουν αυθαίρετες απόψεις για το άτομό μου, όπως και'γω δεν εκφράζω για το δικό τους.

Billi$ είπε...

Glika glika... Min mou sighizesai! Alloste plaka kanoume kai to xereis. Plaka kanoun episis kai oi diaforoi anonimoi tous opoious den gnorizeis. Opote min arpazesai kai min to perneis prosopika to thema. Kai stin teliki an se peiraxei kanenas pes mou na pao na ton deiro!!! Akous ekei na tolmisei na se prosvalei!!!