Παρασκευή 4 Μαΐου 2007

Το σύνδρομο "Πλούταρχος"

Πόσο σέξι μπορεί να είναι η καλοσύνη; Πόσες φορές έχεις ακούσει το χαρακτηρισμό «καλό παιδί» (για καλό σκοπό) και πολύ περισσότερο χωρίς να συνοδεύεται από ένα «αλλά» (που επεξηγεί και γιατί κακόπεσε); Και, τελικά, αν οι άντρες προτιμούν τα καλά κορίτσια, μόνο και μόνο για να μπορούν να τα κερατώνουν με τα κακά, γιατί να μην ισχύει και το αντίθετο;

Υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να σε περιγράψουν ως «καλό παιδί»; Θα σου πω εγώ. Όχι. Γιατί, αυτομάτως, αυτό σημαίνει πως δεν είσαι ωραίος, γιατί αν ήσουν θα φαινόταν. Δεν είσαι πλούσιος ή επιτυχημένος, γιατί κι αυτό θα φαινόταν, και δεν έχεις ούτε σουξέ στις γυναίκες, γιατί δεν θα μπαίναμε στον κόπο να αναλύσουμε το φαινόμενο. Όπως αυτό που λες για μια κοπέλα όταν θες να αποφύγεις να θίξεις το γεγονός πως δεν βλέπεται και λες ότι έχει καλό εσωτερικό κόσμο ή είναι συμπαθητική κορούδα...

Μοιραία, η καλοσύνη ταυτίζεται με τη μετριότητα. Γιατί αν είσαι άσχημος, λούζερ, αποτυχημένος και μέτριος, τι άλλο σου μένει να είσαι εκτός από καλός; Πώς αλλιώς θα μπορέσεις να επιβιώσεις σύμφωνα με τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης, αν όχι προσφέροντας ένα αντιστάθμισμα καλοσύνης στη γοητεία, που δεν έχεις, στην εξυπνάδα που στερείσαι, στην επιτυχία που δεν φτάνεις;

Και μπορώ να σας εγγυηθώ πως είναι γυναικείο ένστικτο η ροπή προς το κακό κι όχι μόνο από το παράδειγμα της Εύας, που έφτυσε τον παράδεισο για το καταραμένο φίδι, αλλά κι από τους ρόλους των φύλων στους νόμους της επιβίωσης, όπου το κυρίαρχο αρσενικό είναι το πιο άγριο, το πιο δυνατό, το πιο σκληρό. Γιατί, όπως και να το πάρεις, το πρότυπο του αυτοδημιούργητου άντρα, του κατακτητή με θεληματικό πιγούνι δεν είναι πολύ συμβατό με αρετές όπως η καλοσύνη, η ευγένεια και η συγκαταβατικότητα.

Ο άντρας από φύσης του είναι κυνηγός, είναι κατακτητής, είναι survivor. Σκοτώνει, πηδάει, κυνηγάει, δεν περνάει τη γριά απέναντι, ούτε περιμένει υπομονετικά στην ουρά να έρθει η σειρά του.

Και πάρτε το κι αλλιώς. Τα κοριτσάκια παίζουν με την Μπάρμπι, τον Κεν, τα παιδιά τους κι όλο τους το σόι, την ώρα που τα αγοράκια λυσσάνε με σπαθιά, με όπλα και ανοίγουν τα γόνατά τους στα χαντάκια παίζοντας ποδόσφαιρο. Δεν παίζουν τους κουμπάρους, παίζουν κλέφτες κι αστυνόμους... (Με κουνιστές εξαιρέσεις of course....)

Μετά φταίει και το προφίλ του καλού παιδιού που δεν σε φτιάχνει καθόλου. Στα τραγούδια πάντα ο καλός αναφέρεται ως κερατάς ή αδικημένος κι αυτή ως η σκρόφα που τον πλήγωσε κι ας «την αγάπησε πολύ, το καλύτερο παιδί». Τάδε έφη «Σύνδρομο Πλούταρχος».

Γιατί πόσα sex symbols καλών παιδιών έχουμε; Sorry, αλλά εγώ, δεν έχω ακούσει καμία γυναίκα να έχει φαντασιώσεις με τον Αρναούτογλου να καθαρίζει και τους πιο δύσκολους λεκέδες.

Αντίθετα, όπως και να το δεις, όλοι οι μεγάλοι ήρωες καρδιοκατακτητές εκμεταλλεύονταν πάντα στο έπακρο τα χαρακτηριστικά του φύλου τους με κορυφαίο τον Τζέιμς Μποντ, που ναι μεν παλικάρι, πατριώτης ασίκης και καραμπουζουκλής, αλλά από την άλλη δεν είχε αφήσει Όκτα-Πούσι όρθιο.

Οπότε, τι θα τους κάνουμε τόσους καλούς; Έχουν νόημα ύπαρξης; Κι αν είναι τόσο άχρηστοι, τότε γιατί υπάρχουν στη φύση; Λογικά θα αναρωτηθεί κάποιος, που κατά πάσα πιθανότητα είναι καλός και θέλει να υπερασπιστεί τη φυλή του.

Μα αν δεν υπήρχαν οι καλοί να επιτελούν το ρόλο του παρηγορητή, του ακροατή και του «λιμανιού», πώς θα έβρισκαν πεδίο οι «κακοί» να σαρώνουν; Με λίγα λόγια, οι «καλοί» υπάρχουν ως εξισορροπητικό στη φύση. Για να παντρεύονται κάποιες...

Υ.Γ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις δεν είναι συμπτωματική.
Υ.Γ.2 Το παραπάνω κείμενο είναι αφιερωμένο στους τελευταίους σύγχρονους ήρωες...

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε,δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα!Το να είσαι καλό παιδί,δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ωραίο παιδί ή ότι η "καλοσύνη" εν πάση περιπτώση είναι το μόνο σου χάρισμα.Γιατί τόση αρνητικότητα επί του θέματος;Και η καλοσύνη μπορεί να είναι σέξυ και ελκυστική.Εξαρτάται από το ποια οπτική το βλέπει κανείς το θέμα και το τι ζητάει μια γυναίκα από έναν άνδρα.Δε νομίζω πάντως ότι υπάρχει λόγος για μια τέτοια αρνητική αντιμετώπιση των καλών παιδιών.Σε κάποια στιγμή της ζωής τους όλες οι γυναίκες επιζητούν ένα καλό παιδί -και δεν εννοώ ότι το επιζητούν μόνο όταν φτάσουν σε ηλικία γάμου.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα το όλο κειμενό σου αγαπητέ και μου δημιουργήθηκε η απορία!Εσύ σε ποιά κατηγορία ανήκεις?
Οτι τις περισσότερες γυναίκες τις ελκύουν τα "κακά" παιδιά ειναι γεγονός!Το ότι εχουμε φτάσει όμως στο σημείο να λέμε οτι τα "καλά" παιδιά είναι εντελώς άχρηστα,αυτό πιστεύω είναι απλά παραλογισμός και κατάντια!Μπορώ επίσης να σου αναφέρω αρκετά παραδείγματα καλών παιδιών που έχουν γίνει πόλος έλξης πολλών γυναικών!Όπως για παράδειγμα απο το χώρο της μουσικής ο Γιάννης Πλούταρχος,ο Μιχάλης Χατζηγιάννης απο το χώρο του θεάματος ο Άρης Σερβετάλης και ο γνωστός μας "Άγιος"!Αναφέρεις επίσης σαν παράδειγμα τον Γρηγόρη Αρναούτογλου!!!Τι απο αυτά που είπες δεν έχει ο συγκεκριμένος?Λεφτά,δόξα,αναγνώριση ή δεν είναι αυτοδημιούργητος?Και όσον αφορά αυτό που λες ότι δεν έχεις ακούσει καμία γυναίκα να τον φαντασιώνεται να σου θυμήσω τι γίνεται κάθε φορά που κάνει εκπομπή!Τρέχουν απο κάθε κουτσονήσι για να τον δούν με πανό και οχι μόνο!
Κλείνοντας θα ήθελα να μας πείς εσύ σε ποιούς θα έδινες νόημα ύπαρξης μιας και δεν είσαι καλό παιδί!Και επίσης μιάς και είσαι κακό παιδί και έχεις τα χρήματα,τη δόξα,δελεάζεις τις γκόμενες όπως έκανε το φίδι στον παράδεισο και άνοιγες τα γονατά σου στο χαντάκι πώς είναι να είσαι στην απέναντι πλευρά!!!Γιατί εμείς οι παρηγορητές και οι εξισοροπητές δεν ξερουμε πως είναι!!!

alekos είπε...

Μιας και μου αρέσει η ψυχολογία έχω βγάλει δυο συμπεράσματα από τα γραφόμενα σου μπιλ.

είτε έμεινες από ρευστό και τα βράδια αντί να βγαίνεις έβλεπες Μαρία η άσχημη, οπότε σε πιάσανε φιλοσοφικές σκέψεις περί του θέματος είτε κάποια πουτάνα σου είπε το κλασσικό "Μπιλ είσαι καλό παιδί αλλά ....." .

Όκτα-Πούσι λολ αυτό ήταν κορυφαίο.

Κοίτα η φράση καλό παιδί ερμηνεύεται με πολλούς τρόπους σήμερα.
1) καλό παιδί= καλός μαλάκας
2) καλό παιδί= λούγκροφέρνει
3) καλό παιδί= κάτι του λείπει και για να αντισταθμίσουμε το μειονέκτημα του αυτό του προσάπτουμε τον χαρακτηρισμό
4) καλό παιδί= καλό παιδί από πλευρά συμπεριφοράς

Απλά όταν βρίσκεσαι μέσα σε πολύ κόσμο και δεν θέλεις να πεις μια από τις παραπάνω ύβρεις λες την φράση καλό παιδί για τον άλλο με το ανάλογο ύφος και όλοι καταλαβαίνουν τι θες να πεις.

από εκεί και πέρα για τη γυναικεία άποψη περί καλόν παιδιών θα απαντήσω άλλη φορά

Ανώνυμος είπε...

Στην περίπτωση billy (η "συνάντηση" με το blog σου ήταν τυχαία,αλλά έχω να λέω τα καλύτερα!)που ο alekos έχει δίκιο,2 είναι τα ενδεχόμενα!1ον,αν όντως έχεις μείνει από ρευστό και το έριξες στη "Μαρία την άσχημη",θα έλεγα ότι έχεις καεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό(αλλά κάτι τέτοιο δε νομίζω να ισχύει..)!Και 2ον,αν όντως συνάντησες τον τοίχο του "Είσαι καλό παιδί,αλλά..."( μάλλον κάπως πιο πιθανό),σε πήρε πολύ από κάτω!!!

Σε κάθε περίπτωση,κατά την άποψη μου,εσείς τα αγόρια έχετε πολυ παρεξηγημένο το "καλό παιδί"..Όχι ότι η παρεξήγηση αυτή δεν είναι βάσιμη!Γιατί για να λέμε και του στραβού το δίκιο,οι κοπέλες θέλωντας να γλυκάνουν το φαρμάκι της άρνησης,το έχουν ψωμοτύρι!Έτσι όμως έφτασε να απαξιωθεί από τα αγόρια ως κοπλιμέντο!Αλλά η αλήθεια είναι αύτη:είναι κοπλιμέντο(όταν δεν είναι μέρος μιας αρνητικής απάντησης..)!!

Προσωπικά πιστεύω πως όλοι έχουμε το κάτι τις μας!Άλλος είναι όμορφος,άλλος γλυκός,άλλος σέξι,άλλος έχει τύπο κ.τ.λ και το να είσαι καλό παιδί(αγόρι ή κορίτσι)δεν αναιρεί κανένα από τα παραπάνω!Είναι ένα plus,ίσως εν τέλει και το πιο σημαντικό,αυτό που θα σου εξασφαλίσει ένα μάτσο αληθινούς φίλους που σε αγαπούν για αυτό που είσαι!Αν το πάρουμε τώρα από πλευράς εύρεσης συντρόφου και πάλι δεν είναι μείον(εννοείται!!!),απλά εδώ μπαίνει το θέμα της χημείας και το αν ο άλλος σου κάνει το "κλικ"!Το όλο θέμα του "ο κακός ελκύει όχι ο καλός" ισχύει,δε λέω..Αλλά ισχύει για τα σχολειαροκόριτσα και τις κοπέλες που το μυαλο τους δεν συμβαδίζει με την ηλικία τους(αν είναι μεγαλύτερες..)!

Και εγώ ανήκω στην κατηγορία του "καλού παιδιού" από πλευράς γυναικείου φύλου και αρνούμαι να δεχτώ πως κάποιος θα με δει θετικά όταν είναι πλέον έτοιμος για να κάνει οικογένεια ή γιατί θα μπορεί να με απάτα με "ωραίες"!

Είμαστε "καλοί" και αξίζουμε το καλύτερο!Ίσως καμιά φορά χρειάζεται να το διεκδίκούμε πιο επίμονα από κάποιους άλλους,αλλά δεν θα σκάσουμε κιόλας!!

Ελπίζω όσοι κάνατε τον κόπο να διαβάσετε το σχόλιο μου να μην πεθάνατε από κούραση ή βαρεμάρα!

Και εσύ billy ελπίζω να πάρεις τα πάνω σου!

Τα λέμε...

Λένα

Ανώνυμος είπε...

Βασικά Μπιλάκο,θαρρώ πως περνάς μια κρίση,γι'αυτό και εκφράζεις τέτοιες απόψεις.Δεν πειράζει,θα σου περάσει κάποια στιγμή και θα τα δεις όλα με άλλο μάτι. Αναμφισβήτητα έχουν και τα καλά παιδιά το φαν κλαμπ τους.

Ανώνυμε,
στην κατηγορία των καλών παιδιών ανήκει και ο Βασίλης,αλλά όπως προανέφερα περνάει κρίση αυτό το διάστημα.Συμβαίνει σε όλους.

Λένα,
συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!Και τα είπες και πολύ ωραία!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν ετοίμαζα μια πολύυυυ μεγάλη απάντηση για το συγκεκριμένο άρθρο σου αλλά σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό με κάλυψε η Λένα η οποία έκανε δυναμικότατη είσοδο στα δρώμενα του blog!
Έχω να προσθέσω κάποια πράγματα τα οποία σκεφτόμουν μιας και προβληματίστηκα με το "σύνδρομο του Πλούταρχου"...
1.Δεν πιστεύω στις ταμπέλες. Ναι δέχομαι ότι υπάρχουν και καμιά φορά μας στιγματίζουν κι όλας αλλά η γενική ιδέα του "κακό παιδί" "καλό παιδί" μου φαίνεται απλοϊκή και μανιχαϊστική. Πώς ορίζεται το "καλό παιδί" για παράδειγμα. Είναι αυτός ο άνθρωπος ο οποίος ενδιαφέρεται για τα αισθήματα των γύρω του? Είναι αυτός που υπακούει στους κανόνες? Είναι αυτός που δεν την πέφτει ωμά σε μια κοπέλα ή αν είναι κοπέλα που δεν τρίβεται στον κάθε τυχόντα? Είναι κάτι από αυτά? Ή μήπως τίποτα από αυτά. Μήπως είναι απλώς μια "δικαιολογία" που χρησιμοποιούμε για να εξωραίσουμε το γεγονός ότι τρώμε χυλόπιτες? Δεν μπορώ να δεχτώ μια τόσο κυνική προσέγγιση ενός ατόμου. Το επιχείρημα μου εν προκειμένω είναι κυρίως ότι στην καθημερινότητα γινόμαστε "καλοί" και "κακοί" μέσα από τις ποικίλες καταστάσεις με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι. Έτσι ενώ για κάποιον μπορεί να είσαι "καλός" σε μια δεδομένη περίοδο, μπορεί για κάποιον άλλον να είσαι το χείριστο δείγμα ανθρώπου. Είμαστε πολυδιάστατοι και αυτό μας κάνει ξεχωριστούς.
Πράγματι δέχομαι ότι υπάρχει μια γενική τάση προς την καλη/γλυκιά/κλπκλπ συμπεριφορά και τούμπαλιν αλλά το ποιον μας δεν κρίνεται από αυτή μόνο.
2. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες που είπαν ότι υπάρχει και το fan club για τους "καλούς" εφόσον δεχτούμε αυτή τη συνθήκη. Σε αυτήν την περίπτωση Billy είσαι πολύ τυχερός που είσαι καλό παιδί γιατί έτσι έχεις την ευκαιρία να έλξεις προς το μέρος σου ανθρώπους που κατά βάση είναι εξίσου καλοί. Και αν το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι δεν κάνει κανείς πάταγο επειδή δεν έχει το ύφος του σκληρού άντρα ή της αγριόγατας αντίστοιχα τότε πραγματικά χαίρομαι. Γιατί η χειρότερη μοναξιά δεν είναι αυτή στην οποία δεν έχεις άλλους κοντά σου. Αλλά όταν έχεις 1000 κοντά σου αλλά και πάλι νιώθεις μόνος.
Που θέλω να καταλήξω? Είναι καλύτερο να είσαι κοντά σε ανθρώπους που σε προσέγγισαν γιατί είσαι αυτό που είσαι και για τον όμορφό σου χαρακτήρα, παρά να έχεις γεμίσει τη ζωή σου με κοινωνικές επαφές επειδή το παιξες μοιραίος.
Στο κάτω κάτω, αν το ζήτημα είναι να τραβήξεις έναν τέτοιο άνθρωπο μόνο και μόνο για να κάνεις τη μόστρα σου και να νιώσεις "cool" αντι για "loser" τότε τη συνταγή την ξέρεις. Βάλε τη μάσκα σου (όποια κι αν χρειαστεί να είναι αυτή) βγες μια βόλτα στα πιασάρικα στέκια και άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη.
3. Αυτό είναι απλά μια συμβουλή! Το λέει και το τραγούδι! "Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δε θα μπορέσουμε". Είναι ωραίο να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Αλλά η βάση μας είναι αυτή που είναι και το να προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε για να αλλάξουμε κυβικά και κατηγορία είναι ανούσιο και ηλίθιο αν το δει κανείς μακροπρόθεσμα. Το κόλπο πιστεύω (κατά την ταπεινή μου άποψη) δεν είναι να αλλάζουμε το "εγώ" μας ανάλογα με την περίσταση για να γίνουμε αρεστοί. Είναι απλά να φωτίζουμε αυτό που είμαστε για να το αναδείξουμε. Και όσοι μας πλησιάσουν, θα μείνουν κοντά μας γι'αυτό ακριβώς και όχι για τη μάσκα μας. Γιατί όσο ωραία κι αν είναι μια μάσκα είναι ψεύτικη και καλώς ή κακώς κάποια στιγμή τη βγάζουμε για να αναπνεύσουμε.
Ελπίζω να μην έγινα κουραστική πάλι αν και αισθάνομαι ότι έχω κι άλλα να πω για το συγκεκριμένο...

ΥΓ: Επειδή έχω κατηγορηθεί και για τυπολατρεία να πω κάτι τελευταίο. Δεν ζω στον κόσμο του Goofy και ξέρω ότι πολλά από αυτά που λέω είναι δύσκολο να τα εφαρμόσουμε στην καθημερινότητα. Ωστόσο μια ιδέα είναι όλα και το να πιστεύουμε στον εαυτό μας είναι ένα εφόδιο ζωτικότατο για να βγαίνουμε αλώβητοι από τις τρικλοποδιές.

Αυτά για τώρα...
PEACE

Billi$ είπε...

Agapito mou koino kai pali konta sas meta apo ton mikris diarkeias epanapatrismo mou. Molis diavasa ta sholia sas kai omologo pos den perimena na parete toso zesta to thema!
1on Aniko stin katigoria tou kalou paidiou kai to mono sigouro einai pos oute me tin deutera parousia den prokeite na vgo apo ekei!!!
2on Den pernao kapoia fasi kai oute vlepo Maria i ashimi.Mporei na iparhoun afragkies alla na peso toso hamila?
3on Ta kaka paidia ehoun perasi ti na kanoume... Den leo oti emeis oi ipoloipoi tha prepei na autoktonisoume apla anaferomai se orismena dedomena.
4on Osa anaferthikan apo esas sta sholia parousiazoun me poli omorfo tropo to na eisai to kalo paidi kai me kanete na heromai pragmatika pou isheiei kati tetoio kai einai pragmati kati to diaforetiko apo auto pou akouo sinithos : O Vasilis poli kalo paidi!
5on Agapiti Lena makari na itan perisoteres oi kopeles pou tha skeftontan opos esi, an kai pistevo pos akoma kai liges na einai sto telos ginetai mia strofi stin poiotita!(gia tous allous den tha po mias kai me xerete!!!)

alekos είπε...

Α ρε μπιλ καλό παιδί εσύ

τώρα εγώ τι να προσθέσω το θέμα έχει αναλυθεί εις βάθος.

α τώρα που το θυμήθηκα να πω κάτι για τα κακά παιδιά. Και εμένα μια "κακή" κοπέλα θα μου τραβήξει περισσότερο την προσοχή αρχικά αλλά το θέμα είναι τι γίνεται σε βάθος χρόνου.

και σαν καλό "παιδί" (λολ) να ζητήσω ταπεινά συγνώμη που το προηγούμενο σχόλιο μου ήταν λίγο χυδαίο

Μην το ξεχάσω, όχι άλλο κάρβουνο (να ΄χαμε να λέγαμε)

alekos είπε...

Έτσι έτσι να μαζευόμαστε οι ηλεκτρονικάριοι και άσε τους άλλους παπάρες να ασχολούνται με ηλεκτρομαγνητικά και άλλες μ....

Ανώνυμος είπε...

Τώρα να λέμε και του στραβού το δίκιο,στην ηλικία που είμαστε δεν μας ενδιαφέρει και πολύ το βάθος του χρόνου.Και γενικότερα όταν καψουρεύεσαι,καψουρεύεσαι και δεν σκέφτεσαι αν το πρόσωπο της καψούρας σου είναι καλό ή κακό παιδί.Σκέφτεσαι μόνο πώς να το κατακτήσεις.

Τέλος,όπως λέει και το ρητό, οι γυναίκες ερωτεύονται τα κακά παιδιά,αλλά παντρεύονται τα καλά...
;-Ρ

alekos είπε...

Τώρα η κουβέντα που είπες μπορεί να αποτελέσει την αρχή για μια νέα και ατελείωτη κουβέντα. Αν η καψούρα κρατήσει πολύ τότε τι κάνουμε?

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά πιστεύεις ότισε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει κάτι που να μπορείς να κάνεις;Η απάντηση κατά την άποψή μου είναι όχι.Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Εθελοτυφλείς,εάν το άτομο που είναι δίπλα σου δεν αξίζει όλα όσα του δίνεις.Και αν πάλι η καψούρα είναι χωρίς ανταπόκριση και τραβάει σε μάκρος,και πάλι δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι που να μπορείς να κάνεις.Μόνο ο χρόνος δίνει λύσεις σε τέτοιου είδους προβλήματα.Και γενικότερα νομίζω πως το ρητό "ο έρωτας με έρωτα περνάει" έχει βάση.Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις μια ανεκπλήρωτη καψούρα,από το να αφεθείς σε μία νέα και καλύτερη,που φυσικά θα έχει ανταπόκριση και θα σε κάνει να περνάς καλά.

Πάσχεις από χρόνια καψούρα Αλέκο και δεν ξέρεις τι να κάνεις;(φυσικά δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις,απλώς μου κίνησες την περιέργεια)

alekos είπε...

Κοίτα καψούρης είμαι με πολλά πράγματα στην ζωή . Όσον αφορά την χρόνια καψούρα την έχω νιώσει και αυτήν πριν πολυυυυυυ καιρό και δεν ήταν άσχημα άλλωστε αυτή είναι το αλατοπίπερο στην ζωή μας.

Ανώνυμος είπε...

Νέμεσις,
Οι γυναίκες που λες ότι ερωτεύονται τα κακά παιδιά αλλά παντρεύονται τα καλά μόνο ένα χαρακτηρισμό μπορούν να έχουν τον οποίο δε μου επιτρέπει η παιδεία μου να αναφέρω.

Όσο για'σένα billy εγώ θα πρότεινα να μην ακούς τι λένε οι άλλοι για σένα.Να κι αν σε λένε καλό παιδί να κι αν όχι.Τα λεγόμενα "κακά" παιδιά νομίζεις ότι έχουν πάντα αυτήν που θέλουν;

ανώνυμο said...

Unknown είπε...

Ο έρωτας πάντως είναι τυφλός και αν καψουρευτείς και δεν έχει ανταπόκριση την έβαψες απο χέρι!Όσον αφορά το ρητό "ο έρωτας με έρωτα περνάει" δεν μπορώ να πω οτι πολυβοηθάει!Αν δαγκώσεις την λαμαρίνα για τα καλά δεν σε σώζει καμία γλυκιά ή αιθέρια παρουσία!Και για να μην με περάσετε και για ρομαντικό τύπο θα σας πώ οτι το γιατρικό είναι ο χρόνος και αυτός όλα τα σβήνει ακόμη και τις πιο μεγάλες πληγές!Αλλα και πάλι μωρέ δεν ειναι ωραία και η χυλόπιτα;Αν δεν την φάς πώς θα ξέρεις τι γεύση έχει!!!Δεν λέω είναι πικρή, αλλά και το μάγκο είναι πικρό αλλά πολλοί είναι που το τρώνε!
Όσον αφορά το θέμα μας για τα καλά παιδιά,αδιαμφισβήτητα το κακό είναι που μας ελκύει!!!Αλλά αυτό είναι για τις πρώτες ώρες!!!Μετά τι γίνεται?Αν η κοπέλα (ή το παλικάρι ανάλογα) δεν έχει και κάτι άλλο να σε τραβήξει δεν νομίζω πως θα προχωρήσει το όλο θέμα!Εξάλλου και όπως προπαναφέρθηκε δεν νομίζω πως τα κακά παιδιά τα έχουν όλα!Και στο κάτω κάτω καλή καρδιά να έχουμε!!!

Υ.Γ.Billy το ξέρω πως αποκλείεται να βλέπεις Μαρία η άσχημη.
Υ.Γ.2 Ελπίζω τώρα που λοιώνεις στο γυμναστήριο και ο καιρός γίνεται μέρα με την μέρα ακόμη πιο υπέροχος οι κατακτήσεις να γίνουν πολλές για να δείξεις πως τα καλά παιδιά αξίζουν περισσότερο απο τα κακά!

Billi$ είπε...

Agapite "anonymous said..."

Den eipa oti ta kaka paidia ehoun opoia theloun alla oti ehoun perasi. Episis oute oti ta kala paidia den mporoun na ehoun auti pou theloun (ektos apo merikes exereseis vevaia...). Oson afora tora tous haraktirismous pros to prosopo mou, ontos na kian na kian de... Apla ginetai se kapoia fasi kourastiko! Edo akouo kai alla sholia tou typou "ah ti omorfos pou eisai" kai loipa koula opote eho stamatisei na dino simasia pro pollou!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε,
Τη συγκεκριμένη ατάκα σε ταινία την άκουσα και συγκεκριμένα στους Χ-ΜΕΝ 2 και απλά την πέταξα επιδή κολλούσε με το θέμα.Αλλά δε νομίζω ότι είναι και τόσο βαριά για να αξίζουν τέτοιες γυναίκες τον χαρακτηρισμό που δεν σου επιτρέπει η παιδεία σου να αναφέρεις.Αλλά και πάλι είναι από ποια οπτική το βλέπει κανείς το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Ήρθα να ρίξω το επίπεδο λίγο χαμηλά σαν Γκέκας που είμαι.Η αλήθεια είναι ωμή και ας μην αρέσει σε μερικούς.Τι να την κάνει η δίμετρη γκόμενα την καλοσύνη?Μπορεί να έχει όποιον θέλει και αν δεν είσαι κούκλος ή να έχεις στυλ,αέρα,τσαμπουκά,φήμη,λεφτά,αμάξι,μηχανή και τύπο αρσενικού που δεν κωλώνει δεν προκείται να την έχεις(μιλάω για τις ηλικίες μας).Σε όσο μικρότερο βαθμό τα έχεις αυτά τόσο πιο άσχημη θα είναι η γκόμενα.Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.Μην κρύβεστε μερικοί πίσω από το δάχτυλο σας.Το στήθος,τα οπίσθια,η μέση και όλα τα άλλα είναι πειρασμός για άνδρες και γυναίκες και σε αυτήν την ηλικία η καλοσύνη δε χωράει.Κανείς δε θα παντρευτεί από τώρα.Για αυτό κοιτάξτε να περάσετε καλά τώρα που μπορείτε γιατί στον παράδεισο συγχωρούνται οι αμαρτίες και όχι οι μαλακίες.

Ανώνυμος είπε...

Όλες οι γυναίκες θέλουν ένα καλό παιδί, αλλα όταν έρχεται η ώρα να φάς
χυλόπιτα, τότε ακούς το κλασσικό «αχ είσαι πολύ καλό παιδί, αλλά δεν
ταιριάζουμε, δεν μου κάνεις κλίκ». Αυτό σημάινει 3 πράγματα. Το καλό
παιδί σημαίνει ότι είσαι καλός μαλάκας και οτι η κοπέλα έχει βρεί καλύτερο
τύπο έστω και σε μέγεθος. Δέτερον, η κοπέλα δεν ξέρει τι θέλει, διότι
έρχεται εις άτοπον απαγώγη με τον κανόνα «θέλω καλό παιδί». Τρίτον, είσαι
ο καληνυχτάκιας της, και δεν σε είδε ποτέ ερωτικά, παρα μόνο ως ένα
αντικέιμενο που την εξυπηρετεί όταν έχει διάφορες ανάγκες, όπως «Άχ, έλα
να φτίαξεις το PC μου γιατί δεν δουλεύει».

Κατα την διάρκεια της ζωής μου έχω συναντίσει πολλές κοπέλες και αυτό που
έχω παρατηρήσει είναι το εξής: Όλες διαφέρουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο,
άρα στην ουσία δεν διαφέρουν καθόλου. Η κλασσική έκφραση «Εγώ δεν είμαι
σαν τις άλλες» δεν έχει κανένα νόημα. Το αστείο της υπόθεσης είναι οτι
αυτή που το λέι προσβάλει όλες τις άλλες γυναίκες, θεωρώντας τον εαυτό της
κάτι το ιδιαίτερο. Ως συνήθως με τον όρο «άλλες» εννοούν τις άλλες
π******ς. Δυστυχώς αυτή που το λέει είναι χειρότερη απο όλες τις άλλες
γυναίκες!

Τις εταίρες, πρέπει εμείς οι άντρες να τις σεβόμαστε πάρα πολύ, διότι όχι
μόνο σηκώνουν τον σταυρό για όλους εμάς, αλλά προσφέρουν κοινωνικό έργο,
δέχονται κατα κάποιο τρόπο όλες τις δικές μας αμαρτίες. Το ποσό που
δίνουμε είναι ευτελές για αυτο που μας κάνουν αυτές. Ενώ δεν θέλουμε να
σκεφτούμε ποτέ τη μάνα ή την αδερφή μας να «ατιμώνεται» απο αγνώστους, και
το θεωρούμε κάτι τρομερό, φανταστήτε τι τραβάνε οι εταίρες απο κάθε
βρωμιάρη. Εδώ ταιριάζει το γνωστό «Π******ς στο σώμα και όχι στην ψυχή».

Μερικές κοπέλες που έτυχε να γνωρίσω έχουν το χαρακτιριστικό της
«επιλεκτικής γα**ώλας». Ο όρος αυτος σημαίνει ότι εσύ ο μπάκουρος με τις
αγνές προθέσεις (γνωριμία-σχέση-παρέα-χαβαλέ-σέξ) παρατηρείς την κοπέλα η
οποία είναι πολύ όμορφη και ελκυστική, ίσως το «τέλειο» για την δεδομένη
στιγμή, να «πηγαίνει» με πολλούς γνωστούς σου, αλλά εκτός απο εσένα! Έτσι
σου δίνεται η εντύπωση ότι πη****ται με όλους και ότι είναι σαν τις
«άλλες». Παράδειγμα: Την συναντάς καθώς γυρνάς απο την
δουλειά/σχολείο/πανεπιστήμιο να χαμουρέυεται στα παρτέρια της γειτωνιά σου
με τον εκάστοτε Γιάννη-τάδε, τον οποίον τον γνωρίζεις επιδή είσαστε
συμμαθητές/συμφοιτητές/συναθλητές! Την επομένη, είναι με τον
Αριστοφάνη-τάδε, ο οποίος της έχει βάλει την γλώσσα του μέχρι τις χορδές
της και το χέρι του μέσα στην ..... Έτσι εσύ τσαντισμένος γυρνάς
σπίτι σκεπτόμενος, γιατί οι άλλοι πέρνουν το λουκούμι (πιπινοδεκαεφτάρα)
και εσύ την τριχωτή τριάδα...

Υπάρχουν πολλοί άντρες οι οποίοι χαλάνε την πιάτσα, αυτοί είναι και οι
υπέυθυνοι για την φράση που λένε οι γυναίκες όλη την ώρα, «Όλοι οι άντρες
είσαστε ίδιοι!». Η άμεση και βιαστική απάντηση θα μπορούσε να είναι «Μωρή
να μην ξαναπάς με άντρα, πάρε το πλαστικό με την
λεσβία φίλη σου...». Υπάρχει βαθύτερη αιτία γιατί το λένε αυτο, δύο είναι
οι παράγοντες: 1.Καραγκιόζηδες άντρες που μας κάνουν ρεζίλι.
2.Λανθασμένες επιλογές από επιπόλαιες-θύματα γυναίκες.


Παράγωντας 1
Υπάρχουν άντρες οι οποίοι κακομεταχειρίζονται τις κοπέλες συντρόφους τους,
δεν τις σέβονται, τις βρίζουν και ενίοτε τις κτυπάνε, τις κερατώνουν, τις
απαγορέυουν να βγούν ενώ αυτοί ξεκολίαζονται στα ξενύχτια. Δεν αναφέρομαι
σε παντρεμένα ζευγάρια αλλά σε σχέσεις μεταξύ νέων (17-26). Είναι όντως
απαράδεκτο να βλέπεις κάποιον να συμπεριφέρεται έτσι σε έναν άνθρωπο, σε
ένα πλάσμα που απο την φύση του είναι όμορφο, μαλακό, νόστιμο, δροσερό,
ευαίσθητο, σε μία κοπέλα που άυριο θα γίνει σύζηγος και μητέρα...των δικών
μας παιδιών. Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία
ανδρών, ο καθένας με τα ελλατώματα του.

Παράγωντας 2
Για ότι παθαίνουν οι σημερινές γυναίκες απο τους παραπάνω άντρες είναι
υπεύθυνες αυτές. Η φράση « αχ, με παράτησε, με κεράτωσε, ειίμαι τελικά
άτυχη» και άλλα τέτοια είναι συνηθησμένα. Βέβαια άμα κάνεις δεσμό με
αλητήριους και με τελιωμένους!!!

Στο σχολείο
Τα γκομενάκια κοιτάζουν τους νταΐδες, τους «μουράτους», τους κατόχους
άγριου δίκυκλου, αυτούς που κτυπάνε άλλα πιο καλά παιδιά. Στην ουσία
κοιτάνε να τα φτίαξουν με τα πιο μουνόπανα του σχολείου για να είναι και
αυτές trendy, δεν θα κοιτάξουν τον ήσυχο, μαζεμένο, μέτριο σε βαθμολογία
συμμαθητή τους. Όχι θέλουν αυτούς τους κατα της αρχής, τους
φασαρίοζους,αυτοί που είναι επικύνδινοι, που δεν γουστάρουν μία, που
φοράνε τζίν στην γυμανστική με το φραπόγαλο στο χέρι και κοροϊδεύουν τους
υπόλοιπους που αθλούνται. Κλασσικά θα προσπαθήσουν να τα φτιάξουν με
μεγαλύτερο αγόρι διότι «ξέρει», ενώ ο συμμαθητής τους δεν είναι ώριμος
αρκετά άσχετα εάν έχει τις καλύτερες συναισθηματικές προθέσεις. Ο
μεγαλύτερος «ξέρει» και καλά, άντε τώρα να με πίσετε ότι δεν θέλει να
«ανοίξει» τα πιπίνια σαν κοσέρβα. Σε τέτοιες ηλικίες τα κοριτσάκια δεν
έχουν ιδέα τι τους γίνεται και δυστυχώς χάνουν την παρθενιά χωρίς να έχουν
καταλάβει τι κάνουν και γιατί το κάνουν.