Τετάρτη 20 Ιουνίου 2007

Πολύ ζέστα αδερφέ!!!

Βρισκόμαστε πλέον στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και η θερμοκρασίες σε οποιαδήποτε πόλη της χώρας μας έχει πάρει την ανιούσα. Οι 35 βαθμοί το καταμεσήμερο είναι κάτι το συνηθισμένο πλέον και ο ήλιος μας βαράει σαν τα κοτόπουλα αν κάνουμε το λάθος και κινούμαστε τις μεσημεριανές ώρες. Ακολουθούν όμως και χειρότερα από ότι άκουσα… Μην ξεχνάτε άλλωστε πως ακόμα δεν μπήκαμε στην καρδιά του καλοκαιριού, τον Ιούλιο, όπου εκεί θα βλέπουμε κάτι ωραιότατα σαρανταριά!!!

Το κακό όμως με αυτό τον καιρό είναι πως ακόμη και να κάθεσαι και να μην κουνάς ούτε το δαχτυλάκι σου ΙΔΡΩΝΕΙΣ! Και ξέρετε τι συμβαίνει όταν ιδρώνουμε. Μυρίζουμε άσχημα. Όταν βέβαια μυρίζουμε άσχημα αισθανόμαστε άσχημα. Αλλά κυρίως αισθάνονται περισσότερο άσχημα οι γύρω μας που έχουν την τύχη να περνάνε από δίπλα μας και να μυρίζουν τον ιδρώτα μας. Για αυτό καλό είναι ένα ΑΧΕ να μας συνοδεύει στις καθημερινές μας εξόδους. Όσον αφορά τώρα τις αστικές κυρίως συγκοινωνίες καλό θα ήταν να τις αποφεύγετε, ειδικά αν δεν διαθέτουν και κλιματισμό. Εξαιτίας όλου αυτού του συνωστισμού η θερμοκρασία αυξάνεται κατακόρυφα και η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική. Πολλές φορές οι λιποθυμίες είναι συχνό φαινόμενο σε τέτοιους χώρους, ανεξάρτητα από ηλικίες και φύλο.

Τώρα τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να περάσουμε όσο το δυνατόν πιο “στεγνοί” και δροσεροί αυτό το διάστημα? Αρχικά να αποφεύγετε τις άσκοπες μεσημεριανές μετακινήσεις. Βλάπτουν σοβαρά την υγεία και τα ρούχα σας που θα γίνουν μούσκεμα από τον ιδρώτα. Στην συνέχεια η κατανάλωση πολλών υγρών βοηθάει στο να καταπολεμήσουμε την αφυδάτωση και την γρήγορη απώλεια υγρών. Άμεση συνέπεια βέβαια αυτού είναι η συχνή επίσκεψη στην τουαλέτα, αλλά τι να κάνεις… Επίσης η λύση του κλιματιστικού ή του ανεμιστήρα θεωρείται επιβεβλημένη. Αν δεν έχετε μπαστακωθείτε σε κάποιον φίλο σας που διαθέτει ή παρατείνετε όσο μπορείτε την παραμονή σας σε χώρους που κλιματίζονται (βλέπε σουπερμάρκετ κλπ κλπ κλπ). Οι freddo, οι φραπέδες, οι γρανίτες και τα παγωτά κάνουν θραύση αυτή την περίοδο και δεν θα ήταν κακή ιδέα να ακολουθήσετε αυτές τις γευστικές επιλογές. Τέλος η παραλία. Ένα μπάνιο στην θάλασσα δεν έβλαψε ποτέ κανένα. Άλλωστε και δροσιά νιώσετε και όλο και κάποιο ξέκωλο ή top less θα πάρει το μάτι σας (αν είστε τυχεροί βέβαια και έχετε επιλέξει το ανάλογο μέρος πάντα!). Αν από την άλλη δεν βρίσκεστε κοντά σε θάλασσα τότε είναι λίγο ζόρικη η κατάσταση. Μην ξεχνάτε υπάρχουν και τα σιντριβάνια, σαν τους κουλούς τους Ευρωπαίους που απλώνουν τις ποδάρες τους μέσα…

Αυτές ήταν μερικές συμβουλές μου (…πραγματικά πρωτότυπες…) για να καταπολεμήσετε την ζέστη. Από την άλλη βέβαια παρά τα κατά αυτής της περιόδου τα θετικά είναι πολύ περισσότερα για αυτό καλό θα ήταν να απολαύσουμε το καλοκαίρι με όσο το δυνατόν λιγότερες σκοτούρες και έγνοιες και όσο το δυνατόν περισσότερα μπάνια και φραπέδες!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παράλυτε Βασίλη,

1)Ποιο εύκολο είναι να πάρει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ παρά να σε πείσουμε να έρθεις για μπάνιο.Αν πάλι δεν έρχεσαι επειδή τα top less είναι λιγοστά θα πω στη χριστίνα και στην κου να τα πετάξουν...Ολόκληρο ιστιοφόρο πήραμε(καπιτάλας) και πάλι δεν έρχεσαι.

2)Μπορείς να γίνεις λίγο ποιο συγκεκριμένος για τα υγρά που πρέπει να παίρνουμε?

3)Πόσα παίρνεις από την ΑΧΕ για διαφήμιση?

ΥΓ.Στη Μύκονο η είσοδο στο Super Paradise ξέρει κανείς πόσο πάει?Να ξέρω πόσα να πάρω μαζί μου.

alekos είπε...

Αδελφέ είναι περίπου 2 τα μεσάνυχτα και λιώνω με 32 βαθμούς στο δωμάτιο.
Πρώτον τα AXE και τα λοιπά δεν κάνουν τίποτα, απλά μετά από ένα διάστημα θα ιδρώσεις αλλά ο ιδρώτας δεν βρομάει πάντα.
Δεύτερον το αστικό πράγματι είναι μια τραγική εμπειρία.
Τρίτον αποφεύγεται να χρησιμοποιήτε τον υπολογιστή.
Τέταρτο μπάνιο με παγωμένο νερό.


Βέβαια για αυτήν την αύξηση της θερμοκρασίας ευθύνεται και το ασθενές φύλο. Όταν ξαφνικά βλέπεις την γκόμενα απέναντι σου να φοράει ένα καυτό σορτσάκι και να έχει βγάλει τα ατελείωτα πόδια και να τα απλώνει μπροστά σου και ταυτόχρονα να φοράει και ένα στενό μπλουζάκι στο οποίο μπορείς να θαυμάσεις το φαράγγι του κραν κάνιον πως να μην
νιώθεις μια κάψα.

Κατάρα θα λιώσω μέχρι τις 15 στην θεσ/νίκη.

Billi$ είπε...

Filtate Geka,

Na se pliroforiso pos gia mpanio tha pao alla to allo savvatokiriako afou tha epistrepso patrida. Alloste eipame mpros sto gym den thisiazo tipota! A kai AEK full gia titlo kai me ribo kai me anatolaki... Oso gia tin AXE ontos tous eho hrisosei tous poustides!

Filtate Aleko,

Na sou ipenthimiso pos enas apo tous logous pou mas aresei to kalokairi einai epeidi oles oi kopelies arhizoun na forane olo kai ligotera rouha kai se orismenes periptoseis oso to dinaton ta aparaitita. Apo tin alli vevaia min xehnas kai pos OLES oi kopeles ta forane, opote tha deis kai tis klassikes na forane to string oste na fenete exo apo to panteloni i tin analogi fousta me ta podia mesa stin koitaritida...opote an den eheis kai to analogo soma e tote me skotoneis kiriolektika!!!

alekos είπε...

Λιώνω