Παρασκευή 16 Μαρτίου 2007

Γίνεται ακόμη στις μέρες μας

Την περασμένη Κυριακή που λέτε, κατά την διάρκεια του ταξιδιού μου με το λεωφορείο από την Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό την Ξάνθη και στο ύψος της Ρεντίνας, παρατήρησα το εξής. Προσπαθώντας να ξεχάσω τον απλά ανόητο διπλανό μου που κάθε τρεις και λίγο με σκουντούσε και δεν μπορούσα να κοιμηθώ κοιτούσα έξω από το παράθυρο. Και τότε βλέπω την αξιοπρόσεχτων διαστάσεων πινακίδα! Για μερικά λεπτά προσπαθούσα να κρατηθώ και να μην ξεσπάσω σε γέλια και να γίνω ρεζίλη σε ολόκληρο το λεωφορείο!!! Έρχομαι λοιπόν στο σημερινό μου θέμα.

Τέτοιες αγγελίες υπάρχουν παντού στις μέρες μας τόσο στην τηλεόραση όσο και στις εφημερίδες και το ίντερνετ (βλέπε Αννίτα). Το παράδοξο όμως είναι ότι υπάρχει και ανταπόκριση σε αυτές και τείνουν να γίνουν και μόδα, κάτι που το θεωρώ πραγματικά πολύ γελοίο. Αν δούμε όμως ποιοι είναι αυτοί που ανταποκρίνονται σε αυτές τις αγγελίες θα διαπιστώσουμε ότι δεν είναι μόνο άτομα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και απελπισμένα άτομα, αλλά πολλές φορές υπάρχουν και επιστήμονες, διανοούμενοι (όπως εγώ…) και γενικά άτομα με ένα άλφα επίπεδο! Οπότε ποιοι είναι οι λόγοι που μας ωθούν σε αυτό το φαινόμενο?

Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω τον ρόλο των συνοικεσίων στην κοινωνία μας. Μου θυμίζει τις παλιές ελληνικές ταινίες όπου ερχόταν ο γαμπρός σπίτι (συνήθως με την μαμά του) και εμφανιζόταν η κλασσική άσχημη νύφη την οποία μόλις έβλεπε ο γαμπρός… γεια σου Μαρία!!! Από όσο έχω δει στις ανάλογες εκπομπές της Αννίτας από μικρός οι τύποι που πήγαιναν εκεί ήταν ένας και ένας! Καλά για τις υποψήφιες νύφες ούτε λόγος να γίνεται!!! Αλλά θα μου πείτε αυτές οι εκπομπές είναι για την μέση νοικοκυρά για να σκοτώνει την ώρα της στο σπίτι αλλά όταν ακούω ότι υπάρχουν ολόκληρες επιχειρήσεις και ειδικά στην Αμερική, την χώρα της παράνοιας βέβαια, οι οποίες είναι και σωστά χρυσορυχεία τότε είναι που χάνω κάθε ιδέα για το ανθρώπινο είδος. Μην νομίζετε και για αυτές τις γνωριμίες που γίνονται μέσω ίντερνετ και καταλήγουν σε γάμο την ίδια άσχημη γνώμη έχω!

Δεν ξέρω, μπορεί να είναι αποτέλεσμα της σημερινής ζωής μας όπου δεν βρίσκουμε χρόνο ούτε να “ξυθούμε” όχι για έρωτες και γάμους. Άσε που και οι μισοί καταλήγουν σε διαζύγιο. Πιστεύω πως έχει χαθεί η ουσιαστική επαφή των ανθρώπων όπου πλέον ενδιαφερόμαστε μόνο για το δικό μας καλό και πώς να γίνουμε καλύτεροι από τους άλλους αλλά σε λάθος τομείς και για τους λάθους σκοπούς και στόχους! Αυτό επηρεάζει και την συμπεριφορά μας οπότε καταλήγουμε να ψάχνουμε στην συγκεκριμένη περίπτωση για νύφες μέσω των αγγελιών ξεχνώντας άλλα πιο σημαντικά πράγματα τύπου έρωτας, αγάπη, συνεννόηση και τα γνωστά (ρε τι λέω…)! Ζούμε σε εποχή προσφοράς και ζήτησης οπότε κάποια στιγμή θα είχε συμβεί και αυτό!
Το τελικό μου συμπέρασμα είναι πως αν ποτέ φτάσω σε σημείο να καταφύγω σε τέτοιες αγγελίες και λύσεις απελπισίας ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΤΕ ΜΕ!!! Δεν λέω για κάποια άτομα υπήρξαν σωτήριες και τελικά τους βγήκαν σε καλό, αλλά και πάλι συνοικέσιο? Ας σοβαρευτούμε λίγο…

Υ.Γ. Κάτω τα χέρια από την Αννίτα

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι καλά...
Άντε πες το στη μάνα μου αυτό..!!
Χε χε...

Ανώνυμος είπε...

Η απορία της ημέρας! Αυτό σου έκανε εντύπωση?!
Πραγματικά αν ανοίξεις ένα περιοδικό η μία εφημερίδα αυτό θα είναι από τα soft που θα δεις σε αγγελίες! Οι ανταλλαγές συντρόφων συνήθως έχουν τα πρωτία χωρίς να μιλάω εντελώς εμπεριστατωμένα μιας και δεν διαβάζω συχνά αγγελίες.
Επίσης έχω ένα κακό προαίσθημα ότι αυτό που είδες ήταν μάλλον φάρσα.
Διαφορετικά....Θα πάρω τηλέφωνο! (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΣΤEΙΕΥΟΜΑΙ!!!!)

Save Annita :P
Peace

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως θεωρώ ότι αυτή η σταδιακή επανέξασρδη των προξενιών και των συνοικεσίων ψιλοαναμενόμενη, καθώς οι σημερινοί άντρες -όχι όλοι σαφώς,αλλά μια μεγάλη πλειοψηφία τους-είναι αρκετά μαμούχαλοι, συνεσταλμένοι,απρόθυμοι ή και δειλοί ακόμα για να διεκδικήσουν και να κυνηγήσουν μια γυναίκα.Δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά γιατί έχει καταλήξει έτσι η κατάσταση, αλλά δυστυχώς απότελεί ένα φαινόμενο των τελευταίων ετών,γιατί από τις διηγήσεις μεγαλυτέρων που έχω ακούσει,δεν ήταν έτσι τα πράγματα στην εποχή των μπαμπάδων μας.Και μεταξύ μας, Αδυναμία,αν δεν "ξυπνήσεις" και δεν δραστηριοποιείς λίγο παραπάνω σε τούτο τομέα,και σε'σένα σε κανά τέτοιο γραφείο συνοικεσίων σε βλέπω να καταλήγεις... ;-)
Νέμεσις

Billi$ είπε...

To na eisai apaititikos se auta pou zitas agapiti nemesis den einai kako! Opote otan tha vro tin siggekrimeni tha praxo analoga.Den ftaio ego pou oi perissoteres einai apo to idio kaloupi kai apomimiseis tou idiou halasmenou proiontos!!!

Euharisto...

Ανώνυμος είπε...

Μην με προκαλείς να σου απαντήσω, αγαπητέ Βασίλη...Γιατί ξέρεις ότι μπορώ να σου απαντήσω και πολύ ικανοποιητικά μάλιστα.Οι περισσότερες είναι από το ίδιο καλούπι.Όχι,όλες.Αλλά ακόμα και τότε που τις βρίσκεται αυτές τις εξαιρέσεις του κανόνα τελοσπάντων, σας είδαμε και τότε πώς το χειριστήκατε.Άνδρες...Άκρη δεν βγάζεις.Αλλά δεν θα επεκταθώ,γιατί είμαι διακριτική κοπέλα...
Νέμεσις

alekos είπε...

Λοιπόν....
1) Μακριά πό τον γάμο, είναι το πρώτο βήα προς το διαζύγιο όπως λέει και ένα φιλαράκι.

2)@Νεμεσις. Αφού έχω μαζέψει όλο το θάρρος μου και αφού μου έχουν κοπεί τα γόνατα πάω στην κοπέλα και της ρίχνω μια ατάκα για πιάσουμε κουβεντούλα..... και η απάντηση της είναι ρε δεν γ@μ@σ@ νυχτιάτικα. Ε τι να κάνουμε μετά από μια τέτοια απάντηση το σκέφτεσαι διπλά οτάν θα ξαναπάς για κυνήγι.

Ανώνυμος είπε...

Αλέκο...
Η συγκεκριμένη κοπέλα,την οποία ανέφερες,θα πρέπει να κουβαλούσε πολλά κιλάς ηλιθιότητας μέσα στο κεφάλι της για να απαντήσει με τέτοιο τρόπο σε κπ που ήθελε να της πιάσει της κουβέντα προφανώς επειδή του άρεσε.Άρα στην προκειμένη περίπτωση,έφταιγε η κοπέλα και όχι.Εσύ θα φταις στην περίπτωση που αυτή η άτυχη στιγμή θα σε αποτρέψει να μιλήσεις στην επόμενη κοπέλα που θα σου τραβήξει την προσοχή.Τέτοια πράματα δεν χρειάζονται και πολύ σκέψη.Για να μην πω ότι δεν χρειάζονται καθόλου σκέψη.Αυτοπεποίθηση χρειάζονται. Και να δεις που την επόμενη φορά το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.Ο τολμών νικά!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά παίζει καλό debate στο συγκεκριμένο θέμα!΄
Θα συμφωνήσω με τη Νέμεσιν!Είναι δυνατό να περιμένετε να σας πέσει ουρανοκατέβατο το κελεπούρι στο κεφάλι?
Επίσης παραθέτω τα λόγια (πάνω κάτω δε θυμάμαι λέξη προς λέξη) ενός γνωστού.Απεφάνθη λοιπόν ο κύριος ότι δεν τολμάει γενικά για να μη φάει τα μούτρα του.Σε άλλη κουβέντα πάλι κατηγόρησε τις γυναίκες ότι έχουν γίνει πολύ ..."άντρες" και τα ρίχνουν εκείνες στους άντρες πραγμα το οποίο τον ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ!!!(?)
Πείτε μου λοιπόν...quiz ο συγκεκριμένος πώς περιμένει να βρει κοπέλα?
Δεν ενεργοποιήστε λέω καλύτερα?Και να φάτε και χυλόπιτες τι πειράζει?Είναι δυνατό να αρέσουμε σε όλους και σε όλες?Ξέρετε πολύ καλύτερα από τον καθένα ποιοι είστε (όπως κι εμείς με τη σειρά μας) και δεν θα σας κόψει τα φτερά μία κοπέλα που σας αντιμετώπισε τόσο άσχημα όσο κατατέθηκε προηγουμένως.Στο κάτω κάτω της γραφής....
ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗ ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΖΑΝΤΙΣΟΥΜΕ?????????

ΥΓ: Πολλή σπόντα ρε παιδί μου. Πέρα δώθε το μπαλάκι! :-ο

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να βάλω όνομα

Peace λοιπόν